Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Clipe de groază pentru Macron: președintele francez, luat cu asalt de protestatari / Fermierii, bătaie cu forțele de ordine

Fermierii au încercat să-l atace pe Emmanuel Macron intrând într-o expoziție agricolă din Paris. Un grup de fermieri francezi au luat cu asalt Expoziția Agricolă Internațională de la Paris, pe fondul protestelor în curs de desfășurare și înainte de participarea așteptată a președintelui Emmanuel Macron la eveniment, a relatează The Guardian.

Ei i-au adus insulte lui Macron și i-au cerut demisia. Câțiva zeci de ofițeri de poliție au încercat să cheme protestatarii la negocieri, însă fără rezultat. A ieșit o adevărată bătaie.

Potrivit articolelor din presă, cel puțin un demonstrant a fost arestat când au început ciocnirile dintre protestatari și poliție.

Ceremonia de deschidere a fost, însă, amânată, iar Emmanuel Macron s-a angajat în câteva discuţii "încinse" cu unii dintre fermieri, făcând şi mai multe promisiuni de reducere a costurilor şi de verificare a negocierilor la nivel european din industria alimentară, informează BBC, potrivit Rador Radio România.

Sâmbătă dimineață, Macron a avut o întâlnire cu liderii sindicatelor agricole, după care era programat să viziteze expoziția. De asemenea, el urma să se întâlnească sâmbătă cu fermierii, comercinții cu amănuntul, însă aceștia au refuzat să vorbească cu președintele francez.

 

Context

În multe țări ale UE au loc în această iarnă proteste în masă ale agricultorilor, care își exprimă nemulțumirea față deciziile Comisiei Europene, creșterea prețului resurselor materiale și tehnice pe fondul produselor agricole scutite de taxe vamale provenite din Ucraina.

Expoziția de la Paris este cel mai mare eveniment de acest gen din Franța. Se așteaptă ca aproximativ 600 de mii de oameni să o viziteze în nouă zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.