Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO CNAIR aruncă România în aer: Cerealele ucrainene nu au fost cântărite de la începutul războiului

Michele Ursi / Alamy / Alamy / Profimedia
cereale ucraina

Purtătorul de cuvânt la Companiei Naționale de Drumuri a declarat că din 2022, în Vama Siret, cântărirea mărfurilor care intrau în țară fie ca erau ucrainene, fie că erau de altă natură nu s-a mai făcut. Astfel, cantitatea reală de cereale intrat în România prin această vamă este total necunoscută.

“Acest cântar este achiziționat încă din 2022. N-am putut să-l montăm deoarece în zona vămii, Poliția Vamală a avut lucrări de modernizare. Acum s-au finalizat lucrările. Îl calibrăm și îl punem în funcțiune. În acest moment există cântar pe ieșire (n.red. la ieșirea din România spre Ucraina) și va exista din data de 19 (n.red. februarie), adică de luni, și cântar pe intrare (n.red. în România din Ucraina).”, a spus Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR, la emisiunea Agrojurnal de la Digi24.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat pentru Agrojurnal că luni, când cântarul este dat în folosință, se teme să nu fie incidente la graniță cu șoferii ucraineni.

“Suntem curioși cum se va desfășura prima săptămână. Mizăm inclusiv pe sprijinul Jandarmeriei Române în cazul în care sunt șoferi nemulțumiți că sunt descoperiți cu supratonaj.”, a precizat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.