Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Contre MAJORE între Florin Cîțu și Dan Barna! Premierul SPULBERĂ abordarea vicepremierului: 'Respect Constituția și acolo scrie foarte clar'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu

Vicepremierul Dan Barna a spus zilele trecute că fiecare partid din coaliția de guvernare își evaluează proprii miniștrii, iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premierul Florin Cîțu fără acordul USR-PLUS. De cealaltă parte, Florin Cîțu nu pare să fie de acord cu Barna și spune că el se raportează mereu la Constituție atunci când vine vorba de remaniere.

„Respect Constituția și acolo scrie foarte clar cum se face o remaniere. Discuțiile politice sunt altceva. Acestea sunt deciziile premierului, iar discuții vom avea mereu”, a spus Florin Cîțu, într-o conferință de presă.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

Ce a spus Dan Barna

“Fiecare partid din coaliție își evaluează propria miniștrii. Premierul, în ședința de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de Cabinet în ansamblu și de fiecare minister în parte. Dincolo de asta, vreau să fie foarte clar lucrul acesta – când am văzut că s-au rostogolit tot felul de sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societății....Am văzut diverse topuri, propuneri, recomandări. În realitate, nu este mai mult de atât”, a afirmat Barna la Digi24. Acesta a spus că nu există astfel de liste care circulă în Guvern. “Am văzut în spațiul media diverse opinii de la ținători de grijă ai Guvernului. În realitate, nu există subiectul ăsta pe agenda Guvernului, pentru că suntem învestiți de aproximativ două luni, care se așează pe implementat reforme.  O să vedem peste 6 luni, un an. Fiecare partid își evaluează permanent colegii miniștri și încercăm să ne asigurăm că funcționează pe logica de guvernare. Ăla este de fapt cadrul în care discutăm de evaluare – programul de guvernare agreat de coaliție. Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculații, glume”, a spus vicepremierul USR-PLUS Dan Barna.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Ce spune Constituția României

ARTICOLUL 106 din Constitiția României: „Funcţia de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a pierderii drepturilor electorale, a stării de incompatibilitate, a decesului, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.