Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Coordonatorul campaniei de vaccinare prezintă topul judeţelor: Capitala se apropie de 50% rată de imunizare

Facebook
Valeriu Gheorghiță

În Florești, județul Cluj, s-au vaccinat cele mai multe persoane la nivel de comună, afirmă coordonatorul campaniei naționale de vaccinate împotriva Covid - 19, Valeriu Gheorghiță. În municipiul București rata de acoperire vaccinală din populația eligibilă a depășit 45%.

„Peste 1.000 de comune din România au avut deja activități de vaccinare. Cele mai multe persoane au fost vaccinate în comuna Florești - Cluj - 14.234 persoane, Dumbrăvița din Timiș - 13.426 persoane, Chiajna din Ilfov - 9.326 persoane, Recea Maramureș - 6.857, Miroslava județul Iași - 5.311 persoane, Șelimbăr Sibiu - 4.290 de persoane”, afirmă Valeriu Gheorghiță.

El precizează că în săptămâna 21-28 iunie au fost vaccinate în total 181.394 de persoane, din care 73.228 cu prima doză.

Peste 92% din aceste persoane s-au vaccinat cu prezentare directă la centrele de vaccinare sau în cadrul unor evenimente de tip maraton sau cu echipe mobile, ceea ce înseamnă că la acest moment numărul persoanelor care se programează pe platforma națională de vaccinare este foarte redus.

„Acoperirea vaccinală la nivelul județelor din populația eligibilă rezidentă cu vârsta peste 12 ani - municipiul București a depășit rata de acoperire vaccinală de 45%, mai exact 45.5%, județul Cluj 42,3%, Sibiu 35,9 %, Brașov 33.5%, Timiș, Constanța, Alba și Ilfov peste 30%”, menționează Gheorghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.