Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Modul în care a fost doborâtă drona americană de avioanele rusești: decolase din România

Captura video
CBS Drona

În baza informațiilor oficiale, jurnaliștii de la CBS au refăcut traseul dronei americane, doborâte de avioanele rusești. Aceștia au refăcut exact traseul și momentul în care avioanele rusești lovesc drona.

Drona americană MQ-9 „Reaper”, care ar fi fost interceptată marți de două avioane de vânătoare rusești și doborâtă de unul din acestea a decolat din România, a spus pentru New York Times un înalt oficial militar american.

Drona a decolat dimineața de la baza aeriană din România, pornind într-o misiune de recunoaștere programată, care durează în mod normal între 9-10 ore, a mai precizat oficialul.

Drona s-a prăbușit, marți, după ce s-a ciocnit cu un avion rusesc deasupra Mării Negre. Pentagonul a dat vina pe Rusia, în timp ce Moscova neagă orice coliziune.

Două avioane rusești de vânătoare Su-27 au făcut ceea ce armata americană a descris ca fiind o interceptare „nesăbuită” a dronei MQ-9 „Reaper” în spațiul aerian internațional, înainte ca unul dintre ele să se ciocnească de ea intenționat pentru a o forța să se prăbușească în mare.

Pentagonul: Avioanele rusești au zburat în apropierea dronei americane timp de 30-40 de minute înainte de coliziune

Avioane rusești au zburat alături de o dronă americană Reaper timp de 30 până la 40 de minute înainte de a intra în coliziune cu aceasta, provocând în cele din urmă prăbușirea ei, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder.

"După informațiile pe care le am aici, se pare că aproximativ 30-40 de minute au zburat în apropierea acestui MQ-9", a declarat Ryder, înainte ca avioanele să se "ciocnească" de dronă, făcând-o imposibil de zburat și forțând SUA să o doboare în apele internaționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.