Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Cum arată centrul de stocare a vaccinului anti-COVID. Armata va distribui în țară vaccinul

janina varodin

Cele 10.000 de doze de vaccin care au intrat vineri în țară vor fi depozitate într-o primă fază la Centrul Național de Stocare a vaccinului de la Institutul „Cantacuzino”, de unde vor pleca mai departe către centrele regionale de vaccinae din țară. Janina Varodin, farmacist la Institutul „Cantacuzino”, a explicat care este procedura de transport și depozitare a vaccinului.

„Institutul Cantacuzino reprezintă centrul național de stocare a vaccinului de tip ARN COVID. În cadrul depozitului, colegii noștri sunt de specialitate și sunt pregătiți să ghestioneze tot acest proces. În momentul în care va ajunge în depozit va urma procesul de recepție, după care va fi depozitat în congelatoarele noastre, la temperaturi foarte joase, de minus 75 de grade. Ulterior acestui proces va urma procesul de livrare către centrele regionale din țară, din cadrul spitalelor militare, iar necesarul de doze de vaccin care va fi administrat pacienților va fi gestionat de centrele de vaccinare din țară. Transportul se va realiza cu structuri din cadrul MApN, în condiții controlate de temperatură și de siguranță maximă”, a declarat Janina Varodin.

Farmacismul de la Institutul „Cantacuzino” a afirmat că se va vaccina „pentru că suntem într-o perioadă critică și este singura soluție pentru a ne reveni la o viață normală”.

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19, au ajuns în țară pe la Vama Nădlac 2, vineri, în ziua de Crăciun, în jurul orei 13.40. Vaccinul, dezvoltat de BioNTech și Pfizer, e primul căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.