Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Cum vrea Marcel Ciolacu să combată specula: 'Trebuie cineva să facă o analiză, ce se întâmplă pe acest lanţ'

Facebook
Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, în ceea ce priveşte combaterea speculei, că trebuie făcută o analiză, luate în calcul alimentele de bază, iar instituţiile competente să colaboreze în acest sens.

"Ne referim la alimentele de bază? Dacă se vinde Rolls-Royce-ul cu o mie de ori preţul de fabricaţie, nu mă interesează. Dar în zona de pâine, de alimente de bază, trebuie să vină cei de la INS (Institutul Naţional de Statistică, n.r.) să ne spună care este o practică europeană, să faci o medie. Lucrurile astea nu trebuie să le spună politicienii (...). Aceste lucruri trebuie fundamentate (...). Să vă dau un exemplu: era între 1,7 şi 2 lei castravetele, kilogramul, pleca de la producător, iar în supermarket îl găseşti la 9 lei. Trebuie cineva să facă o analiză, ce se întâmplă pe acest lanţ", a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a explicat că instituţiile competente trebuie să colaboreze.

"Trebuie să faci o analiză să vezi unde este elementul care creează această diferenţă. Este ANPC-ul, este ANSVSA-ul, trebuie să lucreze Ministerul de Finanţe cu Ministerul Agriculturii, cu INS-ul (...). Stabileşti care sunt produsele de bază şi de acolo pleci. Şi mergi pe o nişă. Nu poţi interveni cu bocancii în economie, pentru că efectele, vă spun... Sunt alte state care s-au lăudat: am plafonat combustibilul. Şi au avut penurie. E normal, e logică. Nu trebuie să ajungem la aşa ceva", a precizat Marcel Ciolacu.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.