Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Curtea Supremă din Mexic a realizat un serial TV despre cazuri de feminicid

televizor

Curtea Supremă din Mexic a prezentat miercuri un documentar TV despre un ucigaş de femei, o iniţiativă concepută pentru a sensibiliza publicul larg în legătură cu cazurile de feminicid, informează AFP.

Serialul documentar "Canibal, indignacion total", ce conţine cinci episoade, este consacrat unui criminal în serie, în vârstă de 72 de ani şi arestat anul trecut în Atizapan, o periferie a capitalei Ciudad de Mexico, şi care a recunoscut că a ucis şi îngropat în grădina lui cel puţin 19 femei.

"Acest caz ne permite să înţelegem fenomenul feminicidului în Mexic", a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele Curţii Supreme din această ţară, Arturo Zaldivar, potrivit Agerpres.

"Vom reuşi să ne adresăm conştiinţelor oamenilor şi le vom face vizibile pe fetele şi femeile din Mexic care sunt ucise şi care dispar", a adăugat el.

Arturo Zaldivar a deplâns totodată faptul că societatea mexicană pare "obişnuită" cu cazurile de feminicid.

"Fetele care dispar fac parte din peisaj, din păcate", a declarat el, estimând că astfel de cazuri sunt adeseori tratate "cu frivolitate" de către anchetatori.

În total, 3.751 de crime comise asupra femeilor au fost recenzate în Mexic în anul 2021, dintre care 1.004 au fost catalogate cazuri de "feminicid" (asasinarea unei femei, motivată de singurul fapt că persoana ucisă era o femeie - n.r.), potrivit statisticilor oficiale. Majoritatea acestor crime rămân nepedepsite.

Documentarul "Canibal, indignacion total" va fi difuzat începând din 27 iunie de Televisa, cel mai mare post TV de limbă spaniolă din lume, care a cedat Curţii Supreme timpul de antenă necesar transmiterii acestui serial TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.