Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Dacia pregătește lansarea unui model revoluționar: Mașina pare desprinsă din filme SF

Captura YT
Dacia C neo

În următorii trei ani, Dacia va proiecta o extindere a gamei sale prin lansarea modelului C-Neo. Această inițiativă evidențiază intenția tot mai puternică a mărcii Dacia de a obține o anumită independență față de Renault.

Dacia se află într-un stadiu avansat al dezvoltării unui proiect ambițios pentru viitorul său model compact, denumit C-Neo. Compania auto românească este hotărâtă să diferențieze acest vehicul de Renault Mégane, evitând să-l prezinte doar ca o simplă variantă a modelului francez. Într-o eră în care automobilele compacte sunt în declin în fața SUV-urilor, Dacia intenționează să lanseze un model care să aducă împreună elemente de design distincte, inspirate din mașini precum Citroën C4 și Skoda Scala, notează Adevărul.ro.

Dimensiunile așteptate pentru C-Neo ar urma să fie similare cu cele ale viitorului Duster, fiind estimată o lungime de aproximativ 4,40 metri. Designul va fi elaborat cu meticulozitate pentru a se diferenția semnificativ de Duster. Scopul este să prezinte un model cu o identitate unică, iar partea din spate a vehiculului va prezenta o linie înclinată, adăugând astfel o notă caracteristică aspectului general.


Referitor la platforma tehnică, există posibilitatea ca C-Neo să adopte aceeași platformă cu cea utilizată de Renault Grand Captur, modelul căruia urmează să fie lansat în următoarele luni, conform informațiilor prezentate de actudacia.com. Această platformă ar oferi capacitatea de a integra motoare hibride și ar putea facilita chiar o eventuală electrificare completă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.