Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Dacian Cioloș îl critică pe Cîțu pentru anunțul plafonării prețurilor: 'Probabil că există o înțelegere neasumată cu PSD'

Facebook
Dacian Cioloș

Dacian Cioloș, președintele USR, afirmă că anunțul premierului Cîțu despre o viitoare plafonare a prețurilor la energie este populist și lipsit de etică. În opinia lui Cioloș, o asemenea intenție dezvăluie o înțelegere între PNL și PSD, având în vedere că ideea plafonării prețurilor a fost lansată de social-democrați.

„Nu știu dacă e etic să anunți o decizie pe care o va lua viitorul guvern. O astfel de decizie e un pic populistă. Evident, e nevoie de măsuri care să asigure populația pe perioada de iarnă că nu vor fi obligați să scoată din buzunar cât nu pot să scoată. Noi am propus și măsuri fiscale, care să vizeze și IMM-urile, care vor fi și ele afectate. Nu știu dacă plafonarea prețurilor e soluția, pentru că noi avem nevoie de investiții în sectorul energetic, ca să producem mai multă energie. Plafonarea nu e soluția-miracol decât pe termen foarte scurt, dar are efecte secundare negative.

Probabil că există o înțelegere neasumată încă cu PSD, pentru că PSD avansat această propunere de plafonare a prețurilor la energie. Acum văd că domnul Cîțu, care spunea că e un liberal convins și asta numai măsură liberală nu e, vine cu acestă măsură. Probabil că există o înțelegere între PSD și PNL să susțină un guvern cu Florin Cîțu premier. Nu e nicio problemă, dar să-și asume. Nici nu trebuia să ne țină atâta în criză dacă exista o asemenea înțelegere”, a declarat Dacian Cioloș la TVR.

Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat, miercuri seara, că Guvernul și PNL susțin plafonarea prețurilor la energie. Un guvern interimar nu poate adopta o asemenea decizie, astfel că plafonarea se va face după învestirea unui nou guvern. Dacă acesta va fi codus tot de Florin Cîțu.

„Am văzut evoluția prețurilor în ultima perioadă și am luat decizia ca PNL și Guvernul să susțină plafonarea prețurilor la energie în România. Va fi o decizie luată în prima ședință de guvern după ce se va rezolva criza. Deci vom susține plafonarea prețurilor la energie la prețurile pe care le vedem în această perioadă. De aceea avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunț în perioada următoare să nu se chinuie, pentru că vom folosi plafonarea la prețurile actuale”, a declarat Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.