Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dan Barna 'se desparte' de Klaus Iohannis și anunță pașaportul COVID: 'Se va întâmpla în mod organic, pentru că oamenii vor dori să călătorească'

Inquam Photos / Octav Ganea
Cotroceni Barna Iohannis

Vicepremierul Dan Barna a admis, luni seară, într-o emisiune la postul public de televiziune TVR 1, că paşaportul COVID ar putea deveni obligatoriu şi a spus că introducerea obligativităţii acestui document "se va întâmpla în mod organic pentru că oamenii vor dori să călătorească". Declarațiile lui Barna vin după ce Klaus Iohannis a precizat clar că nu vrea o introducere a unui astfel de instrument.

"Se va întâmpla în mod organic, pentru că oamenii vor dori să călătorească şi sunt state care pe bună dreptate vor... Şi noi ne dorim să nu mai ţinem în carantină toţi turiştii sau oamenii de afaceri care vin. Dacă oamenii pot să îţi dovedească că sunt vaccinaţi, că au testul făcut, atunci poţi să... are o logică. O să vedem până la urmă formula tehnică la care se va ajunge, dar ideea este să ne adaptăm la această pandemie tocmai prin aceste instrumente în care cei care şi-au asumat vaccinarea sau cei care au şi test şi vaccinare pot să vină", a afirmat Barna.

Citește și: IPS Teodosie, ieșire la adresa Guvernului! ‘Suntem amenințați în aceste zile’

Referindu-se la protestele împotriva vaccinării obligatorii, care au fost organizate la sfârşitul săptămânii trecute în mai multe localităţi din România, vicepremierul a spus că e dreptul oamenilor să protesteze, însă a subliniat că "în orice societate există o componentă care crede că cu ceai de muşeţel repari fractura de genunchi".

"În orice societate există o componentă, de obicei nu foarte numeroasă, care crede că cu ceai de muşeţel repari fractura de genunchi. Medicina, ştiinţa modernă pe care o experimentează planeta de nişte ani buni, spune foarte clar că prin vaccinuri poţi să controlezi epidemiile, prin vaccinuri poţi să limitezi răspândirea unor virusuri sau unor epidemii care să îţi tulbure dramatic echilibrul social. Or, din această perspectivă, e dreptul oamenilor să protesteze. Faptul că în România cifrele arată că există o susţinere largă pentru vaccin şi e o chestiune de responsabilitate... Sunt categoric pentru vaccinare. Nu vorbim de vaccinare obligatorie. Acesta e un spin care e rostogolit tocmai de aceste site-uri şi aceste platforme care rostogolesc ştiri false. Oamenii trebuie să fie informaţi foarte clar despre ceea ce înseamnă vaccinul şi în momentul în care tu decizi că nu vrei să vaccinezi copilul, că aşa ai tu chef, fără nicio motivare a medicului, este o chestiune care este dreptul real al copilului la sănătate sau şansa părintelui să experimenteze pe spinarea lui", a adăugat Dan Barna.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu s-a dezlănțuit la adresa lui Radu Tudor: ‘Oligofrenul emitent’ .


.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.