Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dan Barna șterge pe jos cu CCR, în ciuda multor decizii luate în unanimitate: 'Sunt foşti potentaţi, lideri de partid ai PSD'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Dan Barna

Co-preşedintele USR-PLUS, vicepremierul Dan Barna, consideră că printre membrii Curţii Constituţionale sunt "foşti potentaţi, lideri de partid ai PSD" şi susţine că este nevoie de schimbarea criteriilor în baza căreia judecătorii constituţionali sunt numiţi. Acuzațiile lui Barna vin după ce multe dintre deciziile CCR au fost luate în unanimitate, adică inclusiv cu votul judecătorilor trimiși de Klaus Iohannis.

Întrebat miercuri, la Digi 24, dacă CCR este un "bastion PSD", Dan Barna a răspuns afirmativ.

Citește și: VIDEO Dan Barna i-a luat FRICA lui Florin Cîțu: Liderul USR dă înapoi în privința luării unor măsuri drastice împotriva celor care nu se vaccinează

"Din păcate, deciziile din ultimii ani confirmă lucrul acesta pentru un fapt foarte simplu: parte dintre actualii judecători de la CCR sunt foşti potentaţi, lideri de partid ai PSD. Adică nu e vreo taină, nu e o surpriză, nu e ca şi cum punem o etichetă, e foarte clar. Domnul Dorneanu (Valer Dorneanu, preşedintele CCR – n.r.) îl bănuieşte cineva de altceva decât de calitatea de susţinător al PSD-ului?”, a afirmat Dan Barna.

El a amintit că USR susţine condiţionarea calităţii de judecător constituţional de unele criterii, inclusiv acela de a nu fi făcut parte din formaţiuni politice mulţi ani înainte de a fi desemnat în funcţia din CCR.

Citește și: VIDEO Dan Barna îl dă de gol pe Florin Cîțu: De ce își execută premierul propriii miniștri .

 


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.