Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Dan Vîlceanu nu-l vede cu ochi buni pe următorul ministru al Finanțelor: 'Și un ministru de la PSD se va lovi de aceeaşi cruntă realitate'

dan vilceanu

Ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, a afirmat, marţi seară, că şi un ministru al Finanţelor de la Partidul Social Democrat se va lovi de aceeaşi realitate, de faptul că există o ţintă de deficit şi nu poţi creşte cu cât ţi-ai dori veniturile populaţiei, relatează News.ro.

Dan Vîlceanu a declarat, marţi, la Digi 24, că PNL prevăzuse în bugetul pentru anul viitor creşteri de pensii şi alocaţii.

“În calculul bugetului pe anul viitor noi luasem în considerare ceea ce prevede legea deja. Adică la alocaţii acea creştere la 243 şi 486 şi în cazul pensiilor creşterea dată de inflaţie şi jumătate din creşterea salariului mediu brut. Creşterile de care vorbim acum sunt mai mari decât presupune legea şi vom găsi o variantă astfel încât el, dacă ajungem la o înţelegere să crească şi mai mult, vor creşte, dar trebuie să crească într-o marjă în care să putem plăti şi într-o marjă în care totuşi să ne ţinem şi de angajamentele legate de reducerea deficitului”, a afirmat Vîlceanu.

Întrebat ce se va întâmpla în situaţia în care PSD va numi ministrul Finanţelor în viitorul Guvernul, Vîlceanu a răspuns: “Atunci când eşti în opoziţie sau atunci când nu ai un titular al Ministerului Finanţelor la tine în partid, toate lucrurile par posibile. În momentul în care ajungi acolo şi trebuie să lucrezi cu cifre şi trebuie să fii lucid şi să lucrezi chirurgical, să tai foarte exact, lucrurile se schimbă şi o să vedeţi că şi un ministru al Finanţelor de la PSD se va lovi de aceeaşi cruntă realitate în care ştii că ai o ţintă de deficit şi că nu poţi să creşti cât ţi-ai dori tu aceste venituri ale populaţiei”.

Vezi și: Vîlceanu: 'O să avem numele de premier prin negocieri'

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că a discutat cu liderii social-democraţi, duminică, o creştere a pensiilor cu 7 la sută, însă trebuie calculat şi impactul bugetar. În ceea ce priveşte alocaţiile copiilor, vor creşte şi acestea de la 1 ianuarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.