Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Daniel Suciu continuă războiul cu Ludovic Orban și face apel la primarii PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban

Vicepremierul Daniel Suciu a reacționat, miercuri, la declarațiile făcute de Ludovic Orban în privința Codului administrativ și a făcut un apel către primarii liberali să „îl cupleze” pe liderul PNL la realitățile și nevoile acestora, potrivit Mediafax.

„Aș pleca de la afirmația de ieri a președintelui Ludovic Orban care spunea și cred că citez aproximativ din memorie că adoptarea codului administrativ ar fi un dezastru și că acest act normativ extrem de important reprezintă un șantaj la adresa primarilor. Și aș avea rugămintea la primarii PNL cu care m-am întâlnit în fiecare dintre cele 20 de județe în care am fost până acum, aș avea rugămintea să îl recupleze sau să îl cupleze pe președintele PNL la realitățile cu care se confruntă, pentru că ieri la asociația municipiilor și astăzi la întâlnirea pe care am avut-o cu primarii din Asociația Orașelor stațiunilor balneoclimaterice și ca urmare a discuției cu asociația comunelor din România unde de asemenea sunt primari din toate partidele politice ni se spune nouă celor de la guvernare același lucru: codul administrativ este un act normativ complex extrem de așteptat de către toți primarii indiferent de culoarea lor politică.”, a declarat Daniel Suciu, miercuri la Guvern.

Ministrul Dezvoltării i-a transmis lui Ludovic Orban, să se consulte înainte „să dea da cu bâta prin spațiul public cu asemenea declarații”.

„Am rugămintea la domnul președinte al PNL să se mai consulte înainte de a da cu bâta prin spațiul public cu asemenea declarații. În stânga mea ieri, vă fac o confidență a stat primarul municipiului Oradea, președintele executiv al asociațiilor municipiilor care spunea și citez tot aproximativ din memorie cum primarii PNL nu pot să controleze deciziile parlamentarilor PNL, dar asociația municipiilor din care și domnia sa face parte a dat deja un vot de susținere a codului administrativ și susțin adoptarea acestui act normativ exact așa cum a fost el elaborat ca urmare a dezbaterilor din Parlament”, a conchis Suciu.

Reacția vicepremierului vine în contextul în care Ludovic Orban a afirmat că, prin modificarea Codului administrativ, Liviu Dragnea vrea mituirea primarilor în procesul electoral. Liderul PNL a adăugat că reglementarea prin ordonanţă de urgenţă legată de Codul administrativ este inoportună.

Totodată, Liviu Dragnea a anunțat că imediat după alegerile europarlamentare din 26 mai, Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului administrativ.

Judecătorii CCR au admis, la începutul lunii noiembrie 2018, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la Codul administrativ al României. Şeful statului a argumentat că introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.