Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Declarație halucinantă a noului șef al ANAF: 'Pe nivelul de impozitare din România, nu putem să depăşim 36% încasări fiscale în PIB'

ANAF
anaf

România nu ar putea să depăşească 35% - 36% încasări fiscale în PIB, în condiţiile actualului nivel de impozitare, dacă nu ar mai fi evaziune fiscală, a declarat, vineri, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Pe analizele mele, dar repet, sunt ale mele, au un anumit grad de incertitudine, nevând la momentul respectiv acces la foarte multe date, dar în perioada următoare o să cer colegilor să facem o analiză corectă şi cu care să ieşim în public, deci, pe calculele mele, astăzi, pe nivelul de impozitare din România, dacă nu am mai avea evaziune fiscală nu putem să depăşim 35% - 36% încasări fiscale în PIB", a spus Heiuş.

El a afirmat că nu este normal să fie realizate comparaţii între state care au diferite cote de impozitare, dar şi alte tradiţii culturale.

Preşedintele ANAF a precizat că în 2021 încasările fiscale în PIB au fost de 26,1%. Ţinta pentru anul 2022 este o creştere cu 0,5%, astfel încât să ajungem la 26,6% - 26,7%.

"Eu îmi doresc ca această ţintă să fie depăşită, să fie cât mai mare. Iar pentru ce putem face acolo, în primul rând trebuie să mărim baza de impunere. Cum pot să măresc baza de impunere? Luptând împotriva evaziunii fiscale, scoţând la suprafaţă cât mai multă masă impozabilă, care astăzi circulă prin alte metode, luptând împotriva contrabandei şi contrafacerii, care tot la fel, se întâmplă prin alte mijloace şi nu aduc bani la buget şi digitalizând activitatea ANAF-ului, care să fie cât mai rapidă, informaţia să curgă cât mai repede şi să observăm unde contribuabilul creează o problemă. Nu sunt adeptul neapărat al majorărilor de taxe. Nu, mai ales că noi trecem, nu noi, toată Europa, prin nişte crize succesive incredibile de care trebuie să ţinem cont", a susţinut şeful ANAF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.