Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Derapaj grav al premierului: Orban a ajuns să dea indicaţii judecătorilor, după înfrângerea lui Cîţu în instanţă

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

După numeroase atacuri la adresa Curţii Constituţionale, premierul Ludovic Orban o comite grav şi în relaţia cu puterea judecătorească.  Deranjat de decizia Curţii de Apel Bucureşti, care a suspendat controversata reorganizare a Ministerului Finanţelor Publice, Orban a ajuns să le dea indicaţii judecătorilor. Gestul îi poate aduce lui Orban o decizie de afectare a independenţei sistemului judiciar.

"Este vorba despre o suspendare până la judecarea de fond. Nu pot să nu îmi pun întrebări ce treabă există în această procedură. Managementul unui minister trebuie să îşi organizeze ministerul aşa cum consideră necesar. Nu suntem la primele astfel de decizii şi aici chiar îi îndemn pe judecători să judece cu mai multă atenţie, pentru că în elaborarea Hotărârilor de Guvern de organizare şi funcţionare ale ministerelor, ale autorităţilor administraţiei centrale, conducătorii acestor instituţii au posibilitatea legală de a-şi organiza activitatea în departamente, direcţii generale aşa cum consideră ei că este bine. Dacă în felul ăsta se suspendă hotărâri de guvern, reforma în administaţie va fi întârziată, pentru că cine ştie când se va ajunge la judecarea pe fond. Suspendarea unei hotărâri legate de reorganizarea direcţiei juridice nu mi se pare corectă", a declarat Orban.

Şeful Direcţiei Generale Juridice, Ciprian Sebastian Badea, este cel care a contestat în instanţă Hotărârea de Guvern privind reorganizarea. Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea executării hotărârii până la judecarea pe fond a cererii.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a fost acuzat acuzat că ar fi desfiinţat Direcţia Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce, pentru a evita un proces în care este parte tatăl său. Terenul de 50 de hectare de lângă pârtia de schi Voineasa ar fi fost retrocedat familiei Cîţu. Retrocedarea este acum subiect de proces. Cîţu a desfiinţat Direcţia Generală Juridică a Ministerului de Finanţe, prin Hotărârea de Guvern nr. 380 din 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.