Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Deși suntem codașii lumii, Răzvan Burleanu cere vaccinarea fotbaliștilor de la Națională și a antrenorilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam România Suedia fotbal nationala

Federaţia Română de Fotbal (FRF) doreşte ca jucătorii primei reprezentative a României să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 până la meciul cu Germania, programat la 28 martie, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, a anunţat preşedintele Răzvan Burleanu la finalul Comitetului Executiv de marţi.

"Planurile noastre sunt să vaccinăm jucătorii naţionalei până la meciul cu Germania. Deocamdată aşteptăm, e o chestiune de soft pentru a ni se permite ca noi, ca federaţie, să putem crea un cont pe platforma de vaccinare. Team-managerii de la fiecare lot se vor ocupa de programarea jucătorilor şi vor ţine legătura cu ei", a spus Burleanu.

Citește și: Doina Pană, după ce expertiza a confirmat că a fost otrăvită: ‘Nu e o singură persoană. Din analize a reieșit că a fost ceva programat, nu o singură doză’

Acesta a explicat că jucătorii care evoluează în străinătate vor fi vaccinaţi în România.

"Ne bucurăm că loturile olimpice şi cele naţionale au fost incluse în categoria a doua de vaccinare. Şi că într-o perioadă scurtă de timp vom putea trece la vaccinarea tuturor sportivilor şi a celor din staff-urile tehnice. Cei din străinătate vor fi vaccinaţi în ţară. Procedura este făcută prin intermediul statului român, deci fiecare persoană trebuie să vină în ţară ca să treacă prin această procedură. Încercăm să identificăm cu cluburile din străinătate cele mai bune date astfel încât jucătorii români să facă şi vaccinul şi rapelul. Vaccinarea este cea mai scurtă cale spre normalitate, iar în ceea ce mă priveşte mă voi vaccina în momentul în care îmi va veni rândul. Din păcate nu fac parte din niciun staff tehnic al unei echipe naţionale şi prin urmare rândul meu va veni pe undeva prin aprilie sau final de martie", a menţionat el.

Citește și: Ludovic Orban nu renunță la șefia partidului: ‘Am preluat PNL într-un moment greu, după o înfrângere în alegeri, când partidul avea 17-18% în sondajele de opinie’

Întrebat dacă sunt şi jucători care nu doresc să se vaccineze, Răzvan Burleanu a răspuns: "Nu ştiu acest lucru, e doar un act voluntar. E doar o oportunitate pe care o avem".

La 20 ianuarie, Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat că sportivii din loturile olimpice şi membrii staff-urilor tehnice vor fi vaccinaţi anti-COVID-19 în etapa a doua a campaniei naţionale, care include populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

Citește și: Florin Cîțu rămâne prim-ministrul României. Curtea Constituțională a respins sesizarea AUR .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.