Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Dezbateri aprinse pe alocația de stat pentru copii, în Camera Deputaților: Nu se poate permite ca un Guvern să facă economii pe spinarea copiilor

Inquam Photos - George Călin
Inquam Camera Deputaților plen Parlament

Plenul Camerei Deputaților dezbate în contradictoriu, miercuri, subiectul creșterii alocațiilor de stat pentru copii. Pe ordinea de zi se află OUG care crește treptat alocațiile începând cu 1 septembrie, în timp ce respingerea OUG ar duce la dublarea alocației de stat pentru copii de la 1 septembrie.

CITEŞTE ŞI: Boala care se instalează fără să îți dai seama: Semnele care pot arăta ca faci diabet

- Florin Roman (PNL): Să nu facem din alocații un subiect de campanie. Aceste alocații au fost mărite doar de PNL. Mai întâi de Pocora, apoi Sighiartău, acum de Guvern după pandemie. Dvs cei de la PSD introduceți tema alocațiilor ca temă politică. Înțeleg jocul și dacă dvs cosniderați că înseamnă voturi în plus, cetățenii vă vor taxa la locale și parlamentare, nu acceptă ca alocațiile să fie abordate politic. Vă doriți o lege inaplicabilă și imperfectă

- Cristian Seidler (USR): S-a uitat cineva la un studiu privind marirea alocației de stat pentru copii si salariu mediu? Nu. Nimeni nu s-a obosit. CIne a văzut vreun studiu privind practica la nivel european? Nu, pentru că retorica ieftină ține loc dezbaterilor serioase. În alte țări diferă în funcție de vârsta lor. USR nu va gira jocul politicianist pe acest subiect sensibil.

- Andreea Csep (UDMR): 1 din 6 români beneficiază de alocație de stat pentru copii. Vorbim de aproximativ 3,6 milioane de copii în care statul trebuie să investească, sunt viitorul țării. Nu se poate permite ca un Guvern să facă economii pe spinarea copiilor. Vă rog să vedeți dacă vreo țară și-a permis să se atingă de beneficiile petnru copii în timpul pandemiei. Jucați ping-pong politic pe spinarea familiilor. Legea dublării alocațiilor a fost promulgată de președintele României.

- Alfred Simonis (PSD): PNL duce minciuna la nivel de artă. Inventează situații, spun neadevăruri. Ne întreba cineva de studii. Oameni, nu e nevoie de studii să înțelegi că 150 de lei pentur un copil e puțin. Avem cele mai mici alocații din UE, ce studiu mai vreți? Guvernul amână de 9 luni de zile și tergiversează dublarea alocațiilor. Domnilor din PNL, nu negociem drepturile copiilor cu dvs. V-am dat lege, aveți obligația să le dublați.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.