Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Documentarul 'Paradisul Naivilor' are premiera la Cinema Muzeul Ţăranului Român

www.stireacalda.ro
muzeul taranului

Documentarul „Paradisul Naivilor”, în regia lui Copel Moscu, va avea premiera de gală pe 13 octombrie la Cinema Muzeul Ţăranului Român (Şoseaua Pavel D. Kiseleff 3, Bucureşti).

Premiera acestui film aduce pe marile ecrane o reflecţie profundă asupra felului în care arta poate vindeca oameni.

„Paradisul Naivilor” (r. Copel Moscu) este un documentar care încearcă să dezvăluie căile misterioase prin care arta poate duce la salvarea existenţială. Bolile incurabile, războiul, dizabilităţile fizice şi lipsa de libertate pot fi depăşite prin plata preţului necesar. Personajele îşi găsesc propria cale de salvare prin creaţie şi prin dăruirea frumuseţii artei lor unei lumi nepăsătoare, cu intenţia de a o purifica.

Filmul evidenţiază poveşti umane, în care personajele prezentate găsesc, prin practica artistică, atât vindecarea, cât şi o perspectivă mai înţeleaptă, mai calmă şi pozitivă asupra vieţii. Publicul descoperă universuri neaşteptate care se deschid către pictura naivă, pictura de icoane, sculptură şi spiritualitate. Căile misterioase prin care arta poate duce la salvarea existenţială se dezvăluie treptat.

Regizorul Copel Moscu este cunoscut şi pentru filmele „Brudina” (2014) şi „Comoara Naivă” (2018). A realizat peste 50 de filme de scurt şi lungmetraj, în calitate de regizor şi scenarist, pentru care a obţinut peste 25 de premii naţionale şi internaţionale. Filmele sale se remarcă prin ineditul subiectelor abordate, completat de umorul şi sarcasmul specifice.

În anii '80 a format, alături de Laurenţiu Damian, Ovidiu Bose Paştina şi Tereza Barta, grupul tinerilor cineaşti care au încercat să înnoiască documentarul românesc. Iniţiator şi director a două festivaluri internaţionale de film: Cinepolitica şi Festivalul de Film Experimental - BIEFF, activitatea sa cinematografică este prolifică şi coerentă. În prezent, este profesorla Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale" şi la Universitatea de Arte, Bucureşti.

Filmul este o producţie Abis Studio 2022 şi a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, informează News.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.