Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Doliu imens în motorsportul mondial: A murit un pilot legendar, câștigător al Raliului Dakar

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Pilotul de raliuri Kenjiro Shinozuka, primul japonez care a câştigat Raliul Paris-Dakar, a încetat din viaţă, luni, la vârsta de 75 de ani, în urma unui cancer de pancreas, conform publicaţiei japoneze Yomiuri, citată de EFE.

Născut la Tokyo, pe 20 noiembrie 1948, Shinozuka a început să participe la cursele de raliuri de pe când era student, în 1971, iar după terminarea Universităţii de Inginerie din Tokyo s-a alăturat companiei Mitsubishi Motors, concurând în timp ce era şi angajat, conform Agerpres.

Prima sa participare la Raliul Paris-Dakar s-a produs în 1986, la 38 de ani, cu un model Mitsubishi Pajero. Shinozuka a terminat pe locul 3 în 1987, pe doi în 1988, iar în al 12-lea său an de participare, în 1997, a câştigat Dakarul, devenind primul japonez din istorie învingător în celebra cursă.

În 1991, Shinozuka devenise, de asemenea, primul japonez câştigător al Raliului Cote d'Ivoire organizat de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), reeditând victoria şi în 1992.

Shinozuka a continuat să participe la Raliul Paris-Dakar până în 2007, fiind una din figurile centrale ale sportului cu motor din Japonia, membru al al "Hall of Fame"-ului automobilismului nipon din 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.