Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Donald Trump, anunțuri CAPITALE în Congresul SUA: STOP Obamacare și reformă fiscală totală

TIME
Donald Trump congres

Preşedintele american, Donald Trump, urmează să promită Congresului o reformă fiscală "istorică", potrivit unor fragmente din discursul său, anunţă AFP, preluat de agerpres. De asemenea, liderul de la Casa Albă va cere legislativului american să "înlocuiască" reforma sistemului de sănătate emblematică a preşedinţiei lui Barack Obama, supranumită "Obamacare", care a permis ca peste 20 de milioane de americani să beneficieze de asigurarea de sănătate.

Sebastian Ghiţă a fost LOCALIZAT: Ce l-a dat de gol pe fostul deputat / PRESĂ

Augustin Lazăr face jocul DNA: Cercetările în cazul OUG 13 CONTINUĂ

"Pentru a lansa reconstrucţia ţării, voi cere Congresului să aprobe o legislaţie care va declanşa investiţii de mii de miliarde de dolari pentru infrastructurile din Statele Unite, finanţate cu ajutorul capitalurilor publice şi private, şi va crea milioane de locuri de muncă", a declarat el cu ocazia primului discurs ţinut în faţa Congresului după instalarea la Casa Albă.


"America a cheltuit aproape şase mii de miliarde de dolari în Orientul Mijlociu, în timp ce infrastructurile la noi se degradează. Cu aceste şase mii de miliarde de dolari am fi putut reconstrui ţara noastră de două ori, chiar de trei ori dacă am fi avut lideri care să aibă capacitatea de a negocia", a adăugat el, fără să ofere detalii despre modalităţile de realizare a acestui plan de investiţii.

Iată principalele declarații din discursul președintelui SUA în fața Congresului:

_

Preşedintele american, Donald Trump, a propus marţi seară în faţa Congresului un nou sistem de imigrare "bazat pe merit", dând ca exemplu ţări ca Australia şi Canada. 

"Abandonarea sistemului actual de imigrare puţin calificată şi adoptarea în locul acestuia a unui sistem bazat pe merit (...) va economisi enorm de mulţi bani, va permite majorarea salariilor şi ajutorarea familiilor aflate în dificultate", a declarat preşedintele SUA într-un discurs de politică generală în faţa reprezentanţilor celor două Camere reunite în şedinţă comună.

_

Preşedintele american, Donald Trump, ales cu un program naţionalist şi izolaţionist, a avertizat marţi seară în faţa Congresului că nu va apăra interesele comunităţii internaţionale, dar pe cele ale Americii, relatează AFP. 

"Treaba mea nu este să reprezint lumea. Treaba mea este să reprezint Statele Unite", a declarat preşedintele american în primul său discurs ţinut în faţa Congresului. 

Cu toate acestea, Donald Trump, care a criticat vehement în trecut Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană, le-a dat asigurări aliaţilor europeni că Washingtonul va continua "să susţină NATO cu fermitate, o alianţă clădită după două războaie mondiale care au răsturnat fascismul şi după un război rece care a învins comunismul".

-

Preşedintele american, Donald Trump, a denunţat marţi seară, în primul său discurs ţinut în faţa Congresului după instalarea la Casa Albă, "ameninţările vizând centrele comunitare evreieşti", precum şi rasismul, după o serie de agresiuni petrecute în ultimele săptămâni în SUA.

_

Preşedintele american, Donald Trump, a promis, marţi, seară, cu ocazia primului său discurs în Congres de la instalarea la Casa Albă, să lanseze "în curând" ridicarea zidului la frontiera mexicană.

"Trebuie să restabilim integritatea şi statul de drept la graniţele noastre. Pentru aceasta, vom începe în curând construcţia unui mare zid de-a lungul graniţei noastre de la sud. Vom începe înainte de termen şi, odată finalizat, va fi o armă eficientă împotriva criminalităţii şi a drogurilor", a spus Donald Trump, fără să se pronunţe dacă Mexicul va plăti pentru acest zid.

_

Preşedintele american, Donald Trump, urmează să promită Congresului o reformă fiscală "istorică", potrivit unor fragmente din discursul său. 

De asemenea, liderul de la Casa Albă va cere legislativului american să "înlocuiască" reforma sistemului de sănătate emblematică a preşedinţiei lui Barack Obama, supranumită "Obamacare", care a permis ca peste 20 de milioane de americani să beneficieze de asigurarea de sănătate.

_

Secretarul Departamentului veteranilor de război din cadrul guvernului Trump, David Shulkin, nu asistă la discursul preşedintelui în faţa Congresului dintr-un motiv întemeiat: el este "succesorul desemnat", a făcut cunoscut Casa Albă. 

Atunci când preşedintele american se adresează Congresului, tradiţia impune ca un membru al guvernului să rămână departe de Capitoliu, sediul Congresului la Washington. Această măsură este luată în eventualitatea unui eveniment catastrofal ce i-ar putea decima pe liderii americani - preşedinte, vicepreşedinte, miniştri, liderii majorităţii şi minorităţii din Congres -, aflaţi în acelaşi loc. 

David Shulkin va sta în timpul discursului într-un loc de maximă siguranţă şi ţinut secret, gata să îşi asume funcţia de comandant suprem, dacă este cazul. 

Această tradiţie datează din perioada Războiului Rece şi misiunea "succesorului desemnat" revine cel mai frecvent unor titulari cu portofolii mai puţin importante în cadrul cabinetului ministerial.

Iată principalele puncte ale discursului său asupra politicii generale:

"Un nou capitol de măreţie americană începe"; "O nouă mândrie naţională străbate ţara noastră"; "Treaba mea nu este să reprezint lumea, treaba mea este să reprezint SUA". 

"Ultimele ameninţări la adresa centrelor comunităţii evreieşti şi vandalizarea cimitirelor evreieşti tocmai ne-a amintit că dacă noi suntem poate o naţiune divizată când este vorba de politică, suntem o ţară unită pentru a condamna ura şi răul sub toate formele lor". 

"Abandonarea sistemului actual al unei imigraţii puţin calificate şi adoptarea unui sistem bazat pe merit va economisi enorm de mulţi bani, va permite creşterea salariilor şi ajutarea familiilor aflate în dificultate". 

"Cei care vor să intre între într-o ţară trebuie să fie capabili să-şi subvenţioneze financiar ei înşişi necesităţile". 

"Am ordonat Departamentului pentru Securitatea Internă să creeze un birou care să servească victimele americane. Acest birou se va numi VOICE - Victims OF Immigration Crime Engagament (victimele crimelor imigraţiei). Noi dăm o voce celor care sunt ignoraţi de presă şi reduşi la tăcere de interese particulare". 

"Aplicând în final legile noastre asupra imigraţiei, vom creşte salariile, vom ajuta şomerii, vom economisi miliarde de dolari şi vom întări securitatea comunităţilor noastre". 

"Trebuie să restabilim integritatea şi aplicarea legii la frontierele noastre. Din această cauză vom începe în curând construirea unui mare, mare zid de-a lungul frontierei noastre sudice". 

"Echipa noastră economică este pe cale să pregătească o reformă fiscală istorică, care va reduce totalul impozitelor întreprinderilor noastre pentru ca ele să poată concura pe oricine şi să prospere oriunde". "În acelaşi timp, vom reduce masiv impozitele pentru clasa medie". 

"Pentru a relansa reconstrucţia ţării, voi cere Congresului să aprobe o legislaţie care va declanşa investiţii de o mie de miliarde de dolari pentru infrastructuri în SUA, finanţate în acelaşi timp din capitaluri publice şi private, ceea ce va crea milioane de locuri de muncă". 

"În această seară, invit acest Congres să abroge şi să înlocuiască Obamacare cu reforme care vor extinde alegerea, vor da un bun acces îngrijirilor şi vor reduce costurile". 

"Cred ferm în liberul schimb, dar cred de asemenea într-un comerţ echitabil". 

"În prezent, când noi exportăm produse din America, multe alte ţări ne fac să plătim taxe vamale şi când întreprinderi străine îşi exportă produsele în America, noi nu le facem să plătească practic nimic". 

"America este dornică să-şi facă noi prieteni şi să făurească noi alianţe, când împărtăşim aceleaşi interese". 

"Aşa cum am promis, am cerut Ministerului Apărării să pună în aplicare un plan pentru a demola şi a distruge Statul Islamic. Vom acţiona cu aliaţii noştri, în special cu prietenii şi aliaţii din lumea musulmană pentru a eradica de pe planetă acesta inamic abominabil". 

"În fine, pentru a păstra America în securitate, va trebui să dăm bărbaţilor şi femeilor din armata americană instrumentele de care au nevoie pentru a preveni războaiele şi - dacă doresc să o facă - să lupte şi să câştige". 

"Trimit Congresului un buget care reconstruieşte armata, elimină tăierile bugetare automate şi cere cele mai mari creşteri de cheltuieli în apărarea naţională din istoria americană". 

"Noi sprijinim cu forţă NATO, o alianţă făurită după două războaie mondiale, între care unul a înlăturat fascismul, şi după un Război rece care a învins comunismul". "Dar partenerii noştri trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile financiare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.