Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Donald Trump pregătește 'EXECUȚIA' lui Anthony Fauci, la cererea participanților la un miting: 'Nu spuneţi nimănui, dar lăsaţi-mă să aştept un pic'

www.gettyimages.com
anthony fauci

Donald Trump a ameninţat luni că l-ar putea concedia pe imunologul Anthony Fauci, după ce mulţimea adunată la un miting în Florida i-a strigat ”dă-l afară pe Fauci!”, iar el i-a răspuns ”nu spuneţi niimănui, dar lăsaţi-mă să aştept un pic până după alegeri”, relatează AFP.

Respectatul imunolog a criticat strategia Guvernului Trump în gestionarea intensificării epidemiei covid-19, ceea ce l-a costat un contraatac al Casei Albe, care îl acuză că vrea să-l fragilizeze pe preşedintele-candidat, scrie news.ro.

Citește și: Gabriela Firea dă de pământ cu Ludovic Orban: ‘Inculpat pentru cel puțin trei infracțiuni – corupție și abuz în serviciu, șantaj la adresa bucureștenilor și cumpărare de voturi’

Mult timp cel mai vizibil consilier al şefului statului în domeniul pandemiei covid-19, dr. Fauci a apreciat, într-un interviu acordat ziarului The Washington Post (WP) publicat sâmbătă, că Statele Unite ”nu ar fi poziţionate mai rău” în a face faţă accelerării numărului cazurilor de covid-19.

”Vom suferi”, a avertizat cel care este directorul Institutului de Boli Infecţioase. ”Situaţia nu este bună”.

Citește și: Gabriela Firea îi bate obrazul lui Ludovic Orban: ‘Este proiectul pe care eu, împreună cu Institutul Matei Balș, condus de profesorul Adrian Streinu-Cercel, l-am inițiat încă din primăvară’

Anthony Fauci a anunţat că Donald Trump nu-i mai ascultă sfatul şi că îl preferă de-acum pe neuroradiologul Scott Atlas, favorabil unei redeschideri largi a societăţii americane şi nu unei consolidăria măsurilor de prevenţie.

”Brusc, el nu a mai vrut să ne asculte mesajul, pentru că nu corespundea cu ceea ce vor ei să facă”, declară Fauci, precizând că nu a mai stat de vorbă cu preşedintele de mai multe săptămâni.

Citește și: Video Dan Bittman, filmat în timp ce cânta într-un restaurant din Capitală

Anthony Fauci relevă o diferenţă clară între abordarea Casei Albe şi a candidatului democrat Joe Biden, care ”ia în serios (pandemia covid-19) din punctul de vedere al sănătăţii publice”.

Un membru al echipei de comunicare al Casei Albe, Judd Deere a respins ca ”inacceptabile” declaraţiile lui Fauci.

Citește și: Se trage un puternic semnal de alarmă! Șefii din Poliție impun norme de amenzi, în această perioadă

În opinia sa, medicul ”încalcă toate uzanţele (...), alegând, cu trei zile înainte de alegeri, să facă politică”.

Scott Atlas este foarte contestat de către comunitatea ştiinţifică şi în domeniul sănătăţii publice.

Citește și: Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE: ‘Am decis sa candidez pentru un loc în Parlament. Politica trebuie să fie despre cei din jurul tău și nu despre tine’

Statele Unite au înregistrat vineri un ”record” de cazuri în 24 de ore, de peste 94.000 de contaminări şi aproape 1.000 de morţi din cauza covid-19.

Donald Trump l-a catalogat, la jumătatea lui octombrie, într-o conferinţă telefonică, pe Anthony Fauci dreptun ”dezastru” şi l-a inclus în grupul oamenilor de ştiinţă partizani ai unei abordări prudente a pandemiei - ”nişte idioţi” în opinia sa.

Citește și: Gabriela Firea dă de pământ cu Ludovic Orban: ‘Inculpat pentru cel puțin trei infracțiuni – corupție și abuz în serviciu, șantaj la adresa bucureștenilor și cumpărare de voturi’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.