Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video / Drapelul Ucrainei a fost arborat în Herson, în prezența lui Zelenski: 'Este imposibil să ucizi Ucraina'

Twitter
drapel-ucraina-steag

În oraşul Herson, eliberat recent de sub ocupaţia trupelor ruse, a avut loc, luni, o ceremonie oficială de ridicare a drapelului Ucrainei, cu participarea președintelui Volodimir Zelenski, transmite RBC, citând o declaraţie a șefului adjunct al cancelariei prezidenţiale ucrainene, Kirilo Timoșenko, potrivit Rador.

Jurnaliștii Sky News relatează că înainte ca Zelenski să-i salute pe civilii aflaţi în apropiere, în centrul oraşului s-au auzit focuri de armă sau bombardamente. După ce președintele și-a încheiat discursul, s-au mai auzit câteva focuri de artilerie. Martorii oculari susţin că după aceea, președintele a mai petrecut aproximativ 30 de minute în Herson. Ucrainenii s-au adunat în piața centrală din oraş pentru a-l vedea pe președinte. "Sunt foarte fericit, iar acest lucru se vede din reacția oamenilor, reacția lor nu este înscenată. Oamenii așteptau armata ucraineană, soldații noștri, pe noi toți" - a declarat Volodimir Zelenski. Președintele a menționat că este important pentru el să viziteze orașul și să demonstreze că "ne întoarcem cu adevărat, ne ridicăm cu adevărat steagul".

În plus, Zelenski a cântat imnul naţional când drapelul albastru şi galben a fost ridicat în cadrul ceremoniei oficiale, relatează France Presse, conform Agerpres. Potrivit unei înregistrări video postată pe Twitter de şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, Volodimir Zelenski poate fi văzut cu mâna în dreptul inimii, intonând în faţa militarilor şi localnicilor cuvintele imnului naţional: "Inamicii noştri vor pieri, ca roua la soare, şi noi, fraţilor, haideţi să guvernăm în ţara noastră!"

"Este imposibil să ucizi Ucraina", a declarat Zelenski. "(Rusia) a arătat lumii întregi că poate ucide. Dar noi toţi, forţele noastre armate, garda noastră naţională şi serviciile de informaţii am arătat că este imposibil să ucizi Ucraina", a declarat Zelenski, citat într-un comunicat al preşedinţiei ucrainene.

Un convoi al Naţiunilor Unite a intrat luni în Herson, ceea ce reprezintă prima distribuire de ajutor umanitar internaţional în acest oraş, de la capturarea sa, în martie, de către trupele ruse, transmite EFE.

Convoiul transportă alimente, apă potabilă, pături şi alte materiale pentru peste 6.000 de oameni, în cadrul unei operaţiuni la care participă Agenţia ONU pentru Refugiaţi,

Separat, Kremlinul a subliniat luni că oraşul ucrainean Herson aparţine Rusiei, reacţionând astfel la vizita efectuată de preşedintele Volodimir Zelenski, la câteva zile de la retragerea forţelor ruse.

"Nu vom comenta, ştiţi bine că acesta este teritoriu al Federaţiei Ruse", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în contextul în care forţele ruse s-au retras săptămâna trecută din acest oraş, capitala regiunii Herson, a cărei anexare o revendică Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.