Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| După 6 ani, Vladimir Putin ridică interdicţia zborurilor charter spre Egipt

Ruptly
vladimir putin

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a aprobat joi reluarea zborurilor charter spre Egipt, după şase ani de la suspendarea lor din raţiuni de securitate naţională în urma prăbuşirii unui avion, transmite Reuters.

Zborurile au fost stopate după ce un avion Metrojet cu turişti ruşi la bord, care reveneau de la Sharm el-Sheikh la Sankt-Petersburg, s-a prăbuşit în peninsula Sinai în octombrie 2015. Au murit atunci 224 de persoane.

Rusia a concluzionat că avionul a fost distrus de o bombă plasată la bordul aeronavei. O grupare afiliată organizaţiei jihadiste Stat Islamic a revendicat atentatul, scrie Agerpres.ro.

Decretul lui Putin de ridicare a interdicţiei va fi o 'gură de oxigen' pentru staţiunile egiptene Sharm el-Sheikh şi Hurghada, care în trecut atrăgeau un mare număr de turişti ruşi.

Reluarea tuturor zborurilor între cele două ţări a fost convenită în aprilie, într-o discuţie telefonică între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său egiptean Abdel Fattah al-Sisi, informa la acea vreme preşedinţia de la Cairo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.