Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Eduard Palaghiţă, românul care a adus Dacia 1300 la New York: Am fost și pe Ruta 66 cu ea

Foto Facebook
dacia 1300 new york

Eduard Palaghiţă, un român mutat cu familia în SUA pe când avea 12 ani, este proprietarul primei Dacii 1300 aduse în SUA. Deşi are o colecţie de automobile vintage, Dacia 1300 este maşina lui de suflet, cu care a mers și pe Route 66, anunță MEDIAFAX.

Dacă aveai un vis în copilărie încearcă să ţi-l aduci aminte. Poate că acum e momentul să trăieşti ce îţi imaginai atunci. Aşa începe şi povestea lui Eduard Palaghiţă. Avea 12 ani când s-a mutat cu familia în America în 1995 şi încă de atunci şi-a propus să aducă o Dacie peste ocean. Iar, în urmă cu câţiva ani, visul i s-a îndeplinit.

Citește și: Ludovic Orban a luat foc! Șefii din Poliție i-au nesocotit ordinele

„Nu ştiu, aşa am avut o pasiune pentru maşini româneşti, adică, când eşti plecat de acasă vrei să ai ceva ce îţi aduce aminte de casă. Şi cum am aflat că se poate de fapt aduce o maşină mai veche în America... Deci legea în America este: dacă maşina e mai veche de 25 de ani poţi să o aduci fără nicio problemă. Şi atunci mi-am pus în plan să aduc o Dacie”, a povestit Eduard Palaghiţă.

Prima dată când a revenit în România a fost în 2015, când a participat la o întâlnire Dacia Clasic. Pasionat de maşini vintage, Eduard avea deja în colecţia sa un exemplar de Renault 12, o maşină care arată ca celebrul automobil românesc şi pe care a dat-o la schimb pentru o Dacie 1300 din 1977. Acesta avea să devină primul exemplar Dacia 1300 adus în SUA.

Citește și: Trăiască banii de la stat! O firmă controlată de către Sebastian Ghiță dă lovitura pe timp de pandemie! .

„Mereu promovez ceea ce fac, adică faptul că am adus o Dacie în America, am fost şi pe Ruta 66 cu ea, adică pe roţi din New York până în California. Şi îmi place să fac poze. Dacia este simbolul României”, a mai spus Eduard Palaghiţă.

Între timp, Eduard a achiziţionat din România şi un Aro 244, din 1992, pe care urmează să îl primească la New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.