Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Șeful diplomației americane se adresează poporului venezuelean: Momentul tranziţiei a venit!

cnn.com
pompeo

"Momentul tranziţiei a venit", a afirmat sâmbătă secretarul de stat american, Mike Pompeo, într-o înregistrare video adresată poporului venezuelan, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Statele Unite stau cu fermitate alături de voi în căutarea libertăţii şi democraţiei", a adăugat şeful diplomaţiei de la Washington în acest mesaj difuzat pe Twitter.

"Puteţi avea cele mai înalte exigenţe faţă de instituţiile voastre, armata şi liderii voştri şi să cereţi revenirea democraţiei", a continuat el, încheind în spaniolă: "Estamos con ustedes" (Suntem alături de voi).

Opozantul Juan Guaido a lansat din nou un apel partizanilor săi să îndemne armate să îi întoarcă spatele preşedintelui Nicolas Maduro care, la rândul lui, le-a cerut trupelor sale să fie "pregătite" în eventualitatea unei acţiuni militare din partea Statelor Unite.

Mai devreme, şeful diplomaţiei americane a denunţat, într-un alt mesaj pe Twitter, represiunea "fără limită" a regimului venezuelean, referindu-se la intervenţia forţelor de securitate într-o biserică, şi a afirmat că susţine o "tranziţie paşnică" a puterii în favoarea lui Juan Guaido.

Administraţia Trump încearcă să-l îndepărteze de la putere pe Nicolas Maduro, care ar urma să fie înlocuit de preşedintele interimar Juan Guaido. Miercuri, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat că o "intervenţie militară este posibilă (în Venezuela - n.r.). Dacă este necesar, asta vor face SUA".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.