Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Șeful Gărzii de Mediu a găsit mii de tone de gunoi abandonat la Urlați: 'Primăria încearcă să dosească o groapă de gunoi ilegală'

News.ro
octavian berceanu urlati gunoaie

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost, sâmbătă, într-o vizită în judeţul Prahova, iar la Urlaţi a găsit o groapă de gunoi ilegală pe care Primăria încerca să o astupe cu pământ. De asemenea, Berceanu a găsit gunoi menajer abandonat, levigatul scurgându-se în pănza freatică. ”Bătaie de joc”, a transmis şeful Gărzii de Mediu, potrivit news.ro.

”Urlaţi, jud. Prahova. Primăria Urlaţi încearcă să dosească, adică să acopere cu pământ o groapă de gunoi ilegală situată în lunca râului Cricovul Sărat. Staţia de transfer deşeuri se află la 300 de metri, fiind cea mai apropiată construcţie de groapa ilegală. Aseară, Claudiu Pândaru la Digi m-a întrebat dacă sunt râuri sau pârâuri din care aş bea apă. Aveţi răspunsul”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Ovidiu Berceanu, alături de imagini de la groapa de gunoi descoperită în judeţul Prahova.

Ulterior, Berceanu a vizitat şi staţia de transfer, unde a găsit mii de tone de gunoi abandonat.

”La Urlaţi suntem pe o staţie de transfer, transferul gunoiului menajer către gârlă, către cer, către pânza freatică. Se scurge levigatul din acest gunoi abandonat aici de nu ştiu cât timp. E gunoi amestecat, cât vedeţi cu ochii, lângă localitate. Pute şi va mirosi din ce în ce mai tare cu primele ploi. La 300 e metri în faţă este Cricovu Sărat unde avem o groapă de gunoi ilegală pe care Primăria în viteză încearcă să o astupe. Aşa sunt depozitele noastre pe fonduri europene. 23 milioane de lei investiţie pentru aceste depozite de gunoi. Bătaie de joc”, a mai scris Berceanu.

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu a tras un semnal de alarmă privind poluarea râurilor din România, el afirmând că nu ar avea curaj să bea mai mult de o cană de apă dintr-un râu din ţara noastră. El a adăugat că multe pensiuni din zona montană deversează conţinutul foselor în râuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.