Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Emmanuel Macron anunță că se vor închide frontierele Uniunii Europene: 'Suntem într-un război medical, inamicul este aici, invizibil'

MEDIAFAX.ro
Preşedintele Franţei, Emmaunuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat luni seară că frontierele Uniunii Europene şi ale Spaţiului Schengen se închid începând de marţi, în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

Frontierele Uniunii Europene şi ale Spaţiului Schengen se închid începând de marţi la ora 12.00 (13.00, ora României), a anunţat Macron.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus

"Începând de mâine la prânz, frontierele de intrare în Uniunea Europeană şi în Spaţiul Schengen vor fi închise", a declarat Emmanuel Macron, conform cotidianului Le Figaro.

"Toate călătoriile între ţări noneuropene şi Uniunea Europeană vor fi suspendate timp de 30 de zile. Francezii aflaţi în străinătate vor putea reveni acasă.", a afirmat Emmanuel Macron.

Citește și: Florin Cîțu anunță schimbări majore, în contextul pandemiei de coronavirus! Ce măsuri se vor lua

El a dispus luni seară restricţii privind deplasările şi amânarea turului doi al alegerilor locale, în cadrul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului.

El a criticat dur persoanele care nu respectă măsurile restrictive, anunţând acţiuni drastice de limitare a deplasărilor şi decizia de amânare a turului al doilea al scrutinului local.

Citește și: Ultimă oră! CEC Bank, decizie pentru românii cu credite, pe fondul răspândirii coronavirusului: Se amână cu 30 de zile!

"Începând de marţi, timp de 15 zile, deplasările vor fi reduse strict. Adunările exterioare nu vor mai fi permise, întâlnirile cu prietenii nu vor mai fi posibile: este vorba de limitarea la maxim a contactelor în afara celor din locuinţe. Pe tot teritoriul Franţei, vor fi permise doar deplasările necesare, prin respectarea distanţelor, pentru îngrijiri medicale, pentru a merge la lucru. Toate companiile trebuie să se organizeze pentru a facilita lucrul de la distanţă. Unde nu este posibil, trebuie să îşi adapteze organizarea. Orice încălcare a regulilor va fi sancţionată", a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Figaro.

În plus, Emmanuel Macron a dispus şi amânarea desfăşurării turului al doilea al scrutinului local. "Decizia a fost luată în unanimitate de toate partidele. Suntem într-un război medical, inamicul este aici, invizibil. Guvernul va lupta zi şi noapte împotriva acestei epidemii. Toate reformele vor fi suspendate, inclusiv cea a pensiilor", a continuat Emmanuel Macron.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.