Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO EMOȚIONANT Medicul erou Cătălin Denciu a fost onorat de directorul OMS: 'Premiu pentru serviciul adus, sacrificiul și exemplu oferit'

Cătălin Denciu

Tedros Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), l-a onorat, luni, pe medicul erou de la ATI Piatra Neamț, Cătălin Denciu, pentru modul în care a reacționat pentru a-și salva pacienții din incendiul izbucnit în spital.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus, în cadrul Adunării Generale a OMS, că medicul Cătălin Denciu a dat dovadă de curaj atunci când a sărit în foc pentru a-și salva pacienții după incendiul izbucnit la ATI, în Spitalul din Piatra Neamț, în 14 noiembrie 2020.

OMS l-a onorat pe medicul erou al României pentru „serviciul, sacrificiul și exemplul” pe care le-a dat.

„Doctorul Cătălin Denciu este un specialist în terapie intensivă din România. Era de serviciu în noiembrie anul trecut având grijă de pacienții Covid când a izbucnit un incendiu în spital. Zece pacienți au murit în incendiu, iar în încercarea de a-i salva pe alții, medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri de gradul trei pe 40 % din suprafața corpului. Îl vom onora cu un premiu pentru serviciul adus, sacrificiul și exemplu oferit. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de povești despre curaj, suferință, disperare, lupte și triumf”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Șeful OMS a amintit și de alte cadre medicale care au dus lupte cumplite cu pandemia, în ultima perioadă.

Un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. 10 oameni au murit, iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să îşi salveze pacienţii şi a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.

Medicul Cătălin Denciu a fost declarat „Eroul Anului 2020” în Belgia, a anunţat, la începutul lunii aprilie 2021, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, în timpul unei vizite la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.