Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Episcopul Tulcii a plecat la colindat, cu grupul psaltic Tronos

Visarion episcopul Tulcii

Miracolul Nașterii Domnului se apropie, iar creștinii ortodocși primesc întâii colindători! În comuna Topolog, la biserica din satul Sâmbăta Nouă, în județul Tulcea, colindele au început să răsune. Grupul psaltic ”Tronos” al Patriarhiei Române, condus de părintele arhidiacon Mihail Bucă, a oferit, vineri seara, un recital de colinde pentru aproape 200 de credincioși și 50 de copii.

Alături de celebrii psalți din ”Tronos”, un alt grup psaltic a interpretat colinde tradiționale. ”Sfântul Ioan Rusul”, așa se numește grupul de psalți de la biserica din Sâmbăta Nouă, lăcaș ce are două hramuri: cel al Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și cel al Sfântului Ioan Rusul.

Concertul de colinde a devenit, deja, o tradiție, la Sâmbăta Nouă, în biserica preotului Mădălin Iscru. ”Înainte de concert, copiii au confecționat globulețe și beteală. Apoi, au împodobit bradul pe care l-am așezat, ca de obicei, în trapeza bisericii. Ne-au onorat cu prezența, pe lângă oaspeții de la București, și un sobor de preoți din Tulcea, iar episcopul Tulcii, PS Visarion, ne-a surprins pe toți, pentru că a cântat colindele alături de noi.”, ne-a spus parohul Iscru.

În memoria eroilor Revoluției din decembrie 1989, cele două grupuri psaltice au emoționat până la lacrimi audiența, cu două cântece patriotice.

Surprinzător sau nu, Moș Crăciun a lipsit, în acest an. Motivul: ”Vrem să le inoculăm copiilor că ceea ce unii numesc ”sărbători de iarnă”, noi, ortodocșii, numim ”Sărbătoarea Nașterii Domnului”. Noi asta vrem să trăim. Este vorba despre Mântuitorul nostru, în principal, abia apoi despre Moș Crăciun”, a explicat părintele Mădălin Iscru.

Pe lângă colinde, cei 50 de copii au primit și cadouri din partea bisericii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.