Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Eugen Teodorovici, despre taxarea pensiilor mari: 'E dreptate socială. Mecanismul e definitivat în proporție de 99,9%'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Guvern, ca este 99,9% sigur ca urmeaza sa fie adoptat un act normativ de supraimpozitare a pensiilor mari.

Intrebat daca plafonul de taxare a pensiilor mari incepe de la pensiile mai mari de 7.000 de lei, ministrul Finantelor a zis:

`Veţi vedea şi acest mecanism pe care l-am definitivat în proporţie de 99,99%, dar nu intru acum în detalii asupra acestui ordin. Principiul de la care s-a plecat, spunem noi, de echitate socială, pentru că diferenţa între cea mai mică pensie şi cea mai mare pensie este foarte mare şi cred că este obligatoriu să propunem astfel de măsuri ca şi Guvern.

Cei cu pensii mici nu vor fi afectaţi şi, repet, este un act de dreptate socială, spunem noi.  Să nu uităm că în România încă sunt din păcate undeva la 4 milioane şi ceva - sper să nu greşesc cifra - de pensionari sub un nivel scăzut, undeva la 2.000 de lei, adică totuşi sunt măsuri care trebuie să fie luate'.

Citește și: Pensiile mai mari de 7.000 de lei, supraimpozitate până la 50%: formule discutate în Guvern .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.