Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Eugen Teodorovici își joacă mandatul pentru un proiect din Oltenia: 'Eu îmi pun demisia pe masă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici gest

Ministrul Fianțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marți, la Craiova, că dacă anul viitor nu vor începe lucrările la Spitalul Regional din Craiova își va pune demisia pe masă.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus, într-o conferință de presă, că își va da demisia dacă anul viitor nu vor începe lucrările la spitalul din Craiova.

Citește și: Cercetările în casa groazei continuă! Anchetatorii vor scana solul cu aparatură specială

„Ca să fie foarte clar, ca un motiv de încredere pentru oamenii din Dolj, și din întreaga regiune, un lucru pe care mi-aș dori să-l aud din partea mai multor politicieni: dacă anul viitor nu începe construcția spitalului regional de la Craiova îmi pun pe masă demisia, cu toate că nu este treaba mea ca ministru de Finanțe, dar am s-o fac din mai multe motive. Primul: oamenii ăștia mrită acest lucru în regiune și dincolo de asta fiind președinte executiv am o răspundere în plus, să mă preocupe modul în care alți colegi care răspund de sarcini să le și realizeze”, a spus Eugen Teodorovici.

Potrivit Ministerului Sănătății, pentru proiectarea, supravegherea şi construcţia spitalelor regionale din Iaşi, Cluj și Craiova, România va beneficia de sfaturile experţilor BEI, în urma unui acord semnat cu reprezentanţii BEI la începutul lunii iulie 2019.

Citește și: Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi

Cel mai avansat proiect este SRU Iaşi, pentru care a fost realizat studiul de fezabilitate, iar prin HG nr.290/ mai 2019 au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici. Cererea de finanţare a realizarii SRU Iaşi este în curs de pregătire, astfel încât în luna septembrie urmează să fie depusă la Comisa Europeană.

Pentru Spitalul Regional Cluj Napoca a fost realizat studiul de fezabilitate, a fost obţinut Acordul de Mediu şi sunt finalizați indicatorii tehnico-economici care vor fi aprobați la sfârșitul lunii august în Guvern, urmând ca în luna octombrie să fie depusă cererea de finanțare şi pentru acest spital la Comisia Europeană.

Citește și: E oficial! Când se va deschide metroul din Drumul Taberei

De asemenea, se estimează că pentru SRU Craiova, cererea de finanțare va fi depusă la Comisia Europeană în luna decembrie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.