Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Evaluare Națională s-a dat cu cu masca pe față și cu ochelarii aburiți

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala evaluare nationala

Pentru mulți dintre elevii care susțin în aceste zile Evaluarea Națională, emoțiile examenelor sunt completate de problemele pe care le provoacă purtarea măștii. Pentru unii dintre ei disconfortul a fost mare, pentru că, din cauza măștii, ochelarii li s-au aburit, anunță MEDIAFAX.

Peste 160.000 de absolvenți din România au susținut luni proba de Limba și literatura română a Evaluării Naționale, iar miercuri vor da examen la matematică. Ștefan Diaconu este unul dintre ei.

Citește și: Traian Băsescu, despre relaxarea restricțiilor: Nu aş fi renunţat la starea de urgenţă până la 15 iulie

Tânărul spune că, din cauză măștii, ochelarii i se aburesc, iar respirația îi este îngreunată și de faptul că are astm.

„Am şi un astm minor şi dacă port masca mai mult de o oră începe disconfortul. În plus, ochelarii se aburesc de fiecare dată când deschid gura”, spune absolventul de gimnaziu.

O elevă, Rebeca, spune că nu se descurcă nici ea mai bine cu masca pentru că nu poate sta mai mult de 30 de minute cu faţa acoperită.

Pentru a fi sigur că nu are surprize neplăcute când trece prin termoscanerul instalat la școală, Luca şi-a măsurat temperatura înainte de a pleca de acasă.

Examenul de Evaluare Națională este susținut în acest an în condiții speciale. Nu sunt admiși mai mult de zece elevi într-o clasă, care sunt obligați să poarte mască și să stea la distanță de ceilalți colegi. În unele școli au fost amplasate chiar și panouri din plexiglas.

Citește și: Marcel Ciolacu continuă atacul la adresa Guvernului: Și-au bătut joc cu cinism de oameni

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, la proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 161.038 de candidați, iar 11.490 de candidați, adică 6,7%, nu s-au prezentat la examen. Dintre aceștia, 166 se află în izolare, iar 18 sunt spitalizați sau carantinați.

De asemenea, un candidat a avut temperatura peste maximul admis, iar acesta va susține examenul în etapa specială, din data de 29 iunie.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați trei candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Următoarea probă, cea de matematică, va avea loc miercuri, iar ultima, la Limba și literatura maternă, va fi susținută joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.