Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO explicit: Cum a fost capturat lordul drogurilor 'El Chapo'

indianexpress.com
chapo

Joaquín Archivaldo Guzmán Loera sau El Chapo, așa cum era el poreclit, a fost arestat vineri de armata maxicană, după o dură confruntare cu gărzile de corp ale celui mai mare magnat al drogurilor. Operaţiunea s-a numit "Lebăda neagră" şi a fost decisă cu o zi înainte, în baza unui pont că "lordul drogurilor" s-ar afla într-o casă din satul său natal. În iulie 2015, El Chapo evadase spectaculos dintr-un penitenciar de maximă securitate.

Citeste si: SPOVEDANIA celui mai mare traficant de droguri. El Chapo spune tot/ VIDEO

Autorităţile mexicane au făcut publică o înregistrare video din timpul asaltului asupra casei în care se ascundea El Chapo. 17 militari au descins la ora locală 4.40 în casa din Los Mochis. Aceştia au fost întâmpinaţi de 12 gărzi de corp înarmate, care nu au ezitat să tragă. Militarii au verificat fiecare cameră. La etaj au găsit doi bărbaţi într-o cameră şi două femei întinse pe podeaua din baie. Persoanele descoperite au fost reţinute.

După 15 minute, întreaga casă era verificată. Cinci gărzi de corp au decedat. În final, s-a stabilit că singurul dormitor de la parter era al lui El Chapo şi s-a început verificarea pereţilor şi mutarea mobilei, pentru a găsi uşi ascunse. În cameră, lordul drogurilor avea televizor performant, conexiune la internet, haine, mâncare şi medicamente.

Vezi şi: Lord al drogurilor, extradat in SUA. Un actor celebru de la Hollywood vizat in ancheta

În final, militarii au găsit o intrare ascunsă în spatele unei oglinzi. Era o uşă care ducea la un tunel luminat care ducea la sistemul de canalizare al oraşului. El Chapo avea un avans de 20 de minute. El şi locotenetul său au reuşit să scape prin sistemul de canalizare. Camerele de supraveghere din oraş i-au surprins pe aceştia ieşind la suprafaţă, unde au furat două maşini. El Chapo a fost capturat în final, când el şi locotenentul său au fost opriţi pe autostradă de către poliţia federală mexiană. Autorităţile i-au dus la un motel, unde au aşteptat întăriri. Ulterior, aceştia au fost duşi la Los Mochis, de unde au fost transferaţi la Mexico City. În prezent, El Chapo îşi aşteaptă extrădarea în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.