Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO EXPLOZIE de infectări. Criză de paturi la ATI și spitale pline de copii infectați. Anunțul ministrului Sănătății

Inquam Photos / Octav Ganea
Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătății a declarat că a solicitat ca numărul de paturi să fie maximum disponibil. Ioana Mihăilă a cerut suplimentarea numărului de paturi inclusiv pentru copii pentru secțiile de copii, pentru că se pare ca varianta Delta afectează mai mult tinerii și copiii.

Aceasta a precizat că în prezent sunt disponibile 340 de paturi de Terapie Intensivă pentru adulţi, iar Direcţiile de Sănătate Publică au anunţat că pot fi puse la dispoziţie un număr maxim de 110 paturi de Terapie Intensivă pentru copii.

„Am solicitat numărul de paturi maxim disponibil la fiecare unitate sanitară centralizat de către fiecare Direcție de Sănătate Publică precum și ordinea în acre punerea la dispoziție a acestor paturi se face de către fiecare secție. De asemenea, am solicitat necesarul de personal care să vină să completeze ce există în momentul acest în secțiile de terapie intensivă și împreună cu DSU vom trata cu celeritate cererile de detașare tocmai pentru a răspunde acestor nevoi de personal de terapie intensivă”,  a declarat Mihăilă.

Ea a precizat că varianta Delta afectaează într-o măsură mai maire tinerii și copiii a solicitat unităților sanitare și DSP ca numărul maxim de paturi disponibile destinate îngrijirii copiilor.

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.