Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Explozie într-un bloc: Sunt mai mulți răniți, 80 de oameni au fost evacuați

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Trei persoane au fost transportate la spital în urma unei explozii, urmate de incendiu, produse într-o garsonieră dintr-un bloc din Slatina, fiind vorba despre locatarii garsonierei - o femeie şi un bărbat cu arsuri - şi de o altă femeie, cu probleme respiratorii. Pompieri au evacuat din bloc peste 80 de persoane, iar specialiştii au decis ca 20 de garsoniere să nu mai fie locuite, până la finalizarea unei expertize. Deflagraţia s-ar fi produs în urma unei acumulări de gaze la centrala termică.

O explozie, urmată de incendiu, s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o garsonieră situată la etajul al treilea al unui bloc de pe Aleea Mărului din Slatina, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

Acolo au intervenit peste 30 de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, un echipaj CBRN, o autospecială pentru transport efective şi patru autospeciale pentru primă intervenţie, precum şi trei echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Olt.

În garsoniera la care s-a produs explozia se aflau două persoane, o femeie, în vârstă de 75 de ani, găsită conştientă, cu arsuri de gradul II la cap şi suspiciune de fractură la mâna stângă, şi un bărbat, în vârstă de 81 de ani, găsit conştient, cu arsuri de gradul II la mâna dreaptă.

Citește și: Scandal-monstru în Poliție! Pe cine ar proteja Marcel Vela – Reacție dură, după articolul Bugetul.ro

Cele două victime au fost transportate la UPU Slatina. La faţa locului a fost asistată şi o femeie cu atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital.

Ulterior, un echipaj SAJ a transportat la UPU Slatina o altă femeie, cu probleme respiratorii.

Citește și: Raed Arafat atenționează: Asta e concurență neloială!

În urma incendiului au ars bunurile din garsoniera afectată şi de explozie şi a fost afectată şi garsoniera alăturată, iar 83 de persoane au fost evacuate din bloc.

Deflagraţia s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze care s-a produs la centrala termică.

Citește și: Violeta Alexandru, despre Legea Pensiilor: Am spus clar! Vom face niște modificări

Conform ISU, în urma verificărilor făcute de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Olt, s-a luat decizia ca 20 de garsoniere să nu mai fie locuite până la finalizarea expertizei tehnice. Pentru persoanele aflate în cele 20 de locuinţe se pot asigura spaţii de cazare de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Slatina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.