Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Explozie la o moschee din Afganistan: zeci de morți și răniți, la două zile după un atentat la o școală

afganistan explozie

Cel puţin zece persoane au fost ucise, iar alte 15 rănite, joi, într-o explozie într-o moschee şiită, la Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, anunţă un oficial taliban local, la două zile de la un atentat la o şcoală într-un cartier şiit din Kabul, relatează AFP.

”Informaţii preliminare confirmă că sunt cel puţin 25 de victime”, declara anterior AFP şeful Serviciului de Informaţii şi Cultură al provinciei Balkh, a cărei capitală este Mazar-i-Sharif, Zabihullah Noorani, care nu preciza însă despre câţi morţi şi despre câţi răniţi era vorba.

În imagini difuzate pe reţele de socializare apar victime transportate către spitale de la Moscheea Seh Dokan, unde pământul era acoperit de cioburi, conform news.ro.

Cel puţin şase persoane au fost ucise, iar alte 24 rănite în două explozii, marţi, la o şcoală de băieţi, într-un cartier al Kabulului cu populaţie majoritară hazara, o minoritate şiită.

Comunitatea hazara, care reprezintă 10-20% din cei aproximativ 40 de milioane de afgani, este persecutată de mult timp în această ţară cu populaţie majoritar sunnită.

Această comunitate a fost luată adesea drept ţintă de către Statul Islamic (SI), după preluarea puterii de către talibani, care au vizat-o, la rândul lor, în trecut.

Situaţia securităţii în Afganistan s-a îmbunătăţit după instalarea la putere a talibanilor şi retragerea trupelor Statelor Unite, în urma unui război de uzură, de 20 de ani, împotriva prezenţei militare americane.

Însă continuă să aibă loc atacuri cu regularitate, revendicate în principal de către Statul Islamic-Khorasan (SI-K), aripa regională a SI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.