Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Filmul 'A Hero', recompensat la Cannes cu Marele Premiu, va rula în cinematografe din 25 februarie

filme, cinema, cinematograf

„Un erou/ A Hero”, noul film al cineastului iranian Asghar Farhadi, o poveste despre onestitate şi onoare, care a cucerit juriul de la Cannes 2021, va rula în cinematografe din 25 februarie, distribuit de Independenţa Film, conform news.ro.

Rahim se află în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, el încearcă să-şi convingă creditorul să-şi retragă plângerea în schimbul returnării unei părţi din această datorie. Ce-ar putea să fie rău în asta? Care ar putea fi consecinţele?

Cel mai renumit cineast iranian, Asghar Farhadi, singurul regizor care a fost distins cu două premii Oscar pentru cel mai bun film străin, a creat o poveste complexă despre moralitate şi preţul libertăţii, inspirându-se din câteva poveşti reale, cu protagonişti ajunşi în atenţia publicului pentru actele lor de altruism: “Un erou nu a fost inspirat de o anume poveste, dar am avut în vedere, atunci când am scris scenariul, mai multe ştiri apărute în presă”.

„Cu Un Erou, Farhadi se întoarce la Iranul natal, prin una dintre cele mai labirintice poveşti morale cu care există posibilitatea să te întâlneşti”, spune Associated Press, în timp ce New Yorker titrează „Farhadi construieşte cu răbdare suspansul moral până când abia putem respira”, iar publicaţa americană The Wrap concluzionează “Filmat cu precizie, scris cu eleganţă, desfăşurându-se într-un ritm de thriller”.

Asghar Farhadi s-a născut în 1972, în Iran. A realizat primul său scurtmetraj la 13 ani, plus alte cinci înainte de a intra la universitate. În 1998, la terminarea studiilor de teatru şi apoi regie la Teheran, avea deja o experienţă solidă în realizarea de scurtmetraje şi seriale, scrisese scenarii şi crease piese radiofonice şi emisiuni TV. În 2003, a debutat în lungmetraj cu Dancing in the Dust, iar în 2012 apărea pe lista faimoasei publicaţii Time a celor mai influenţi 100 de oameni ai lumii la 40 de ani.

Printre cele mai cunoscute titluri ale sale se regăseşte „About Elly”, distins cu Ursul de Argint, Nader şi Simin, „o despărţire/ A Separation”, care a câştigat peste 70 de premii, printre care Ursul de Aur la Berlin sau „Everybody Knows”, cu Penélope Cruz şi Javier Bardem, nominalizat la Cannes 2018. A câştigat două premii Oscar pentru Cel mai bun film străin, cu Nader şi Simin, „o despărţire/ A Separation” şi „Clientul/ The Salesman”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.