Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Filmul Avatar are cele mai mari încasări din istoria cinematografiei

bgr.com
avatar

Lungmetrajul SF „Avatar”, regizat de James Cameron, a devenit din nou filmul cu cele mai mari încasări din istorie, graţie relansării lui în China, informează BBC, arată News.ro.

Filmul a avut premiera în 2009 şi a deţinut acest timp de un deceniu, până când a fost depăşit de „Avengers: Endgame” al Marvel.

După ce a fost relansat în China, cea mai mare piaţă din lume, încasările totale la nivel mondial au depăşit 2,8 miliarde de dolari.

„Avatar” a generat doar vineri încasări de 4 milioane de dolari, ceea ce l-a plasat înaintea „Endgame”, potrivit distribuitorului Disney, care deţine ambele filme şi „Titanic”, al treilea lungmetraj cu cele mai mare încasări din toate timpurile.

Cameron lucrează în prezent la patru continuări „Avatar”. Prima dintre ele, a cărei dată de lansare a fost amânată de mai multe ori, ar urma să aibă premiera în decembrie 2022.

Producătorul Jon Landau a declarat: „Suntem fericiţi să atingem acest prag, dar Jim (James Cameron, n.r.) şi cu mine suntem şi mai încântaţi de faptul că filmul este din nou în cinematografe în aceste vremuri fără precedent şi vrem să le mulţumim fanilor chinezi pentru sprijinul arătat”.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

China este acum cea mai mare piaţă de film din lume. Sălile de cinema de aici au fost redeschise în urmă cu mai multe luni, iar filmele locale s-au bucurat de asemenea de încasări importante.

Înainte de relansarea în China, „Avatar” avea încasări totale de aproximativ 760 de milioane de dolari în SUA şi de peste 2 miliarde de dolari, la nivel internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.