Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Filmul 'Metronom' al lui Alexandru Belc, premiat pentru regie în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes

repaircafecannes.org
Festivalul de Film de la Cannes

Filmul "Metronom" al lui Alexandru Belc a fost premiat pentru regie în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes. "Les Pires", realizat de Lise Akoka şi Romane Gueret, a fost recompensat cu marele premiu, conform news.ro.

Regizorul şi scenaristul român Alexandru Belc spune povestea Anei, în capitala ţării, Bucureşti, în epoca lui Ceauşescu (1972). Venind să prezinte o scrisoare la sediul Radio Europa Liberă, al cărui program muzical este difuzat clandestin, adolescenta se confruntă cu violenţa poliţiei secrete (Securitatea).

Povestea din "Les Pires": O filmare va avea loc în oraşul în Boulogne-Sur-Mer, din nordul Franţei. În timpul castingului, patru adolescenţi, Lily, Ryan, Maylis şi Jessy sunt aleşi să joace în film. În cartier, toată lumea este uimită: de ce să-i aleagă doar pe cei răi?".

Premiul juriului i-a revenit filmului "Joyland" de Saim Sadiq iar "Mediterranean Fever" de Maha Haj - premiul pentru scenariu. Premiul "Coup de Coeur" a fost atribuit filmului "Rodeo", de Lola Quivoron.

Lui Vicky Krieps i-a revenit premiul pentru cea mai bună interpretare în "Corsage", precum şi Adam Bessa în "Harka".

Actriţa şi regizoarea italiană Valeria Golino a prezidat juriul Un Certain Regard, una dintre selecţiile oficiale ale Festivalului de Film de la Cannes, care i-a reunit pe actorul venezuelean Edgar Ramírez, cântăreţul francez Benjamin Biolay, actriţa poloneză Joanna Kulig („Cold War”) şi regizoarea americană Debra Granik („Leave no trace”).

Selecţia 2022 Un Certain Regard a cuprins douăzeci de filme. Opt au fost premiere din care nouă semnate de regizoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.