Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Filmul 'Pathaan', cu superstarul Shah Rukh Khan, 'pulverizează' box-office-ul

Shah Rukh Khan

Noul film indian "Pathaan", cu superstarul Shah Rukh Khan în rolul principal, a doborât toate recordurile în box-office-ul indian la lansarea sa săptămâna trecută, "galvanizând" industria de la Bollywood marcată de o recentă serie de rezultate mediocre, informează AFP.

"Pathaan", în regia lui Siddharth Anand, a înregistrat cele mai mari încasări pentru un film hindi în prima şi a doua zi de la lansarea sa în India, informează Agerpres.

În primele cinci zile de prezenţă în cinematografe, filmul a obţinut 2,5 miliarde de rupii (30 de milioane de dolari), a declarat duminică pe Twitter analistul Taran Adarsh.

Vânzările internaţionale de bilete au depăşit 1 miliard de rupii (13,7 milioane de dolari) în trei zile, potrivit Yash Raj Films, care a produs "Pathaan".

Lansarea peliculei, primul film cu Shah Rukh Khan în patru ani, a fost îndelung aşteptată.

Actorul în vârstă de 57 de ani, poreclit "King Khan" şi "Badshah" de către fanii săi din India, joacă alături de actriţa Deepika Padukone şi de comicul John Abraham.

Filmele bollywoodiene în limba hindi se confruntă cu dificultăţi de la redeschiderea cinematografelor după pandemia de coronavirus.

"Succesul fără precedent al lui 'Pathaan' spune multe, cred eu, despre direcţia pe care o ia industria filmelor în hindi", a declarat luni pentru AFP Akshaye Rathi, proprietarul unui lanţ de cinematografe.

În ultimele luni, filmele de la Bollywood în care joacă actori musulmani, precum Shah Rukh Khan, au fost atacate pe reţelele de socializare de activişti ai dreptei naţionaliste hinduse, care au solicitat boicotarea lor.

Grupurile hinduse radicale cer, de asemenea, interzicerea filmului "Pathaan", ofensându-se de apariţia, într-o scenă, a actriţei Deepika Padukone într-un costum de baie în nuanţa şofranului, culoare simbolică în hinduism.

În schimb, filmele din sudul Indiei, cum ar fi "RRR", în limba telugu, au dominat anul trecut box-office-ul. De asemenea, filmul "RRR" a fost premiat la nivel internaţional cu un Glob de Aur pentru cea mai bună coloană sonoră originală, fiind totodată nominalizat la Oscar la aceeaşi categorie.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.