Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Firea, despre 'aroganțele' Ministerului Sănătății: 'Spitalul Colentina a fost închis pentru a sta cu 760 de paturi gloale'

firea spital

Primarul general, Gabriela Firea a criticat felul în care au fost închise spitalele din Capitală pentru pacienții non-covid. Firea a dat ca exemplu Spitalul Colentina care a avut ocupate în toată perioada pandemiei maxim 100 de paturi cu pacienți infectați cu Covid, restul de paturi, 760, rămânând permanent goale. Primarul Capitalei a explicat că în toată acesastă perioadă a încercat zadarnic ză opbină transferarea celor 100 de paturi covid la alte unități pentru a reda unitatea bolnavilor non-Covid din Capitală.

Citește și: Ciolacu: ‘Guvernul PNL trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile cu 40%. Faceți investițiile din bani europeni’
„Spitalul Colentina nu a primit avizul de la DSP pentru a se redeschide, știut fiind faptul că această unitate are 860 de paturi și tratează anual peste 200.000 de pacienți, precum și faptul că are secții unice în țară pentru tratarea anumitor afecțiuni. A primit Spitalul Colentina aviz de funcționare doar pe 30 de zile, numai că avem în continuare internați aici pacienți covid, 100 de cazuri, iar acești pacienți sunt dispuși în secțiile pavilionare ale spitalului, iar acești pacienți trebuiesc vindecați și externați, iar ulterior trebuie realizată o dezinfecție și o nebulizare a secțiilor și a tuturor spațiilor astfel încât să poată fi ulterior în siguranță pacienții non-covid, dar vom menține totuți o zonă de urgențe medicale, reprezentând atât o suferință cronică sau acută, precum și suprapunerea cu infectarea cu Sars-Cov-2. Deci nu putem porni activitatea medicală câtă vreme avem internați 100 de pacienți Covid. Deci 760 de paturi de la acest spital au fost în permanență goale. Medicii cereau de lucru, cereau redeschiderea activității, dar nu s-a putut. Spitalul a fost închis din ordinul Ministerului Sănătății și nici acum, deși s-a primit pentru o lună avizul, nu putem deschide Spitalul Colentina”, a declarat Gabriela Firea.
Citește și: Cristoiu: ‘Alegerile trebuie amânate. Între dreptul de a alege și dreptul de a nu purta mască, eu prefer dreptul de a nu purta mască’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.