Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Firmele mici şi mijlocii îşi pot cumpăra echipamente şi utilaje în leasing, cu finanţări garantate de stat, prin programul guvernamental IMM Leasing

www.bugetul.ro
firme, afaceri

Firmele mici şi mijlocii îşi pot cumpăra echipamente şi utilaje în leasing, cu finanţări garantate de stat, după ce programul guvernamental IMM Leasing a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial. Valoarea finanţărilor din program este de maximum 5 milioane de lei, anunță MEDIAFAX.

Antreprenorii care vor să-ţi cumperi echipamente sau utilaje noi sau second-hand, trebuie să ştie că există un program guvernamental prin care statul garantează achiziţia acestora, în leasing.

Citește și: Replică dură din partea USR PLUS, despre anunțul lui Ludovic Orban : ‘PNL prezintă sondaje măsluite’ .

Programul IMM Leasing a fost publicat vineri în Monitorul Oficial şi oferă antreprenorilor garanţii pentru credite cu o valoare maximă de 5 milioane de lei.

Garanţia acordată de stat este de 80% pentru achiziţia de echipamente IT şi de 60% pentru utilaje sau vehicule de transport de marfă sau persoane.

Dumitru Nancu, directorul FNCGIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii), instituţie care gestionează IMM Leasing, spune că porgramul sprijină firmele româneşti.

„Pentru echipamente, 5 milioane, pe o perioadă de 5 ani de zile. Dobânda este subvenţionată în proporţie de 50% de către Guvernul României, cu avans 0%, ceea ce e unic. Nu cred că mai există leasing cu avans 0%”, a declarat acesta.

Citește și: Cristoiu: ‘Este clar că se țintește scaunul dlui Cercel. Deja a apărut un concurent și trebuie neapărat să plece’

„Vă dau un exemplu pe IMM Leasing. Ştiţi că firmele româneşti, ca să participe la o licitaţie pentru drumuri, pentru poduri, aveau nevoie de utilaje? De unde să le ia? Ei, prin acest program vine guvenrul si spune: încurajăm să îţi iei echipamente şi second hand, cu 50%, ca să poţi să participi la licitaţie. Pentru aceste firme am făcut acest program”, a mai spus Dumitru Nancu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.