Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîţu a pregătit tichetele de 100 de lei pentru cei care se vaccinează anti-COVID: Am alocat resursele la rectificarea bugetară

mpinteractiv.ro
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu afirmă că la rectificarea bugetară au fost alocate sume pentru decontarea tichetelor de o sută de lei de care ar urma să beneficieze cei care se vaccinează anti-COVID. El susţine că implementarea măsurii poate fi grăbită dacă Ministerul Sănătăţii alocă fonduri din actualul buget pentru aceste tichete, anunță news.ro.

"Intră în vigoare acele bonuri de masă, am alocat resursele la rectificarea bugetară. Să ştiţi că Ministerul Sănătăţii ar putea să ia bani din actualul buget, să transfere pentru aceste măsuri şi să fie banii realocaţi la rectificarea bugetară. Eu sunt pregătit să fac aceste lucruri chiar acum, mai sunt, cred, ceva bani şi în Fondul de rezervă, dacă vin cu măsuri acum, repede”, a afirmat premierul, joi seară, într-o emisiune la TVR.

El a menţionat că e nevoie de o Hotărâre de Guvern care să reglementeze modul în care se acordă aceste bonificaţii.

Cîţu a adăugat că vaccinarea este soluţia pentru a învinge pandemia, iar celelalte măsuri de prevenire a răspândirii virusului "sunt doar soluţii pe termen scurt, dar care nu te ajută să depăşeşti problema”.

Primul ministru a menţionat că nu este de acord cu implementarea de restricţii pentru nevaccinaţi, în sensul interdicţiei de a intra în mall-uri în unele perioade, pentru că nu vrea să facă discriminări.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca angajaţilor din sistemul sanitar să li se impună să se testeze pe cheltuiala proprie dacă refuză vaccinarea anti-COVID, premierul a afirmat: "Nu s-a renunţat, aştept actul normativ de la Ministerul Sănătăţii”.

Primul ministru a susţinut că nu mai este nevoie de restricţii, având în vedere că există vaccin, el spunând că "astăzi suntem mult mai pregătiţi să facem faţă oricărui val decât eram acum un an, un an jumătate”.

El a mai spus că este dispus să facă a treia doză de vaccin, dacă specialiştii vor susţine acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.