Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Florin Cîțu explică de ce România este SINGURA țară din UE care nu folosește vaccinul Moderna: 'Vom avea cabinete diferite de vaccinare'

Mediafax
Florin Citu

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că dozele de vaccin de la Moderna vor fi utilizate în perioada următoare. „Eu cred că vor fi centre de vaccinare care vor avea cabinete diferite, unde poți să te vaccinezi cu Moderna sau cu Pfizer”, a spus șeful Guvernului.

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că Moderna furnizează României circa 14.000 de doze săptămânal.

Citește și: Elena Udrea reacționează după ce a fost acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită: Nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva

„Moderna, cred că sunt vreo 60.000 de doze în acest moment, așteptăm să fie până la 90.000 de doze în perioada următoare. Dacă veneau puțin mai repede n-ar fi trebuit să facem acea ajustare pentru că erau exact ceea ce nu primisem de la Pfizer”, a spus Cîțu.

Acesta a precizat că acestea nu au fost încă folosite.

Citește și: Purtătorul de cuvânt de la Matei Balș: Nu este atât de important să știm câte persoane sunt infectate cu noile tulpini

„Nu le-am pus încă să fie folosite pentru că erau prea puține, dar acum le punem. Bineînțeles că trebuie să ținem cont și de rapel, de aceea trebuie să fim foarte atenți când se face programarea”, a adăugat șeful Executivului.

Florin Cîțu a spus că cele două vaccinuri sunt „la fel”.

Citește și: Primarul Ciprian Ciucu s-a dat de gol, în direct, după ce a anunțat că vrea majorarea taxei de parcare: ‘Sunt multe lucruri pe care nu le-am spus în campanie’

„Nu există diferențe între Moderna și Pfizer, dacă aș fi putut să mai fac un vaccin Moderna ca să arăt că nu e niciun fel de problemă aș face și acest vaccin. Din păcate, atunci nu erau”, a mai spus premierul.

Florin Cîțu crede că vaccinarea cu Moderna și Pfizer se va face în cabinete diferite.

„Eu cred că vor fi centre de vaccinare care vor avea cabinete diferite de vaccinare, unde poți să te vaccinezi cu Moderna sau cu Pfizer. Un centru are mai multe cabinete și atunci putem să facem diferențierea pe cabinete”, a spus el.

Citește și: USR pune umărul la întoarcerea oamenilor lui Dragnea la butoane! O fostă colaboratoare a Securității, unsă șefă de ministrul Claudiu Năsui! .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.