Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu: Începe vineri cea mai importantă schemă de ajutor pentru IMM-uri din ultimii 30 de ani / VIDEO

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Cîțu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat miercuri că se lucrează la un pachet semnificativ de măsuri pentru repornirea economiei, care va apărea după terminarea stării de urgenţă.

„Este un pachet semnificativ, la fel de important ca cel pe care l-am făcut şi în această perioadă. Acum vrem să vedem efectele acestor măsuri, pe care le vom vedea în următoarele zile. Deja ştiu că au început să se facă plăţi pentru şomaj tehnic. "Vineri, începe cel mai important program de susţinere a IMM-urilor din România din ultimii 30 de ani, "IMM Invest", un program simplu şi la care vor participa peste 40.000 de IMM-uri. Este o schemă de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană şi este singura în acest moment. Suntem în discuţii permanente cu sistemul financiar-bancar. Deja, au început să fie amânate ratele bancare, există observaţii pe care le primim, le răspundem. Suntem în discuţie zilnică doar pentru a ne asigura că românii care doresc să-şi amâne ratele să aibă o experienţă în acest moment cât mai simplă procedural", a menţionat oficialul." a spus Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Ministrul de resort a precizat, de asemenea, că măsurile pentru stimularea economiei adoptate până în prezent reprezintă 3% din PIB. La prima rectificare bugetară din acest an, deficitul creşte la 6,7% din PIB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.