Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Florin Cîțu, intervenție în scandalul consultanței de milioane de euro din PNRR: 'Dacă nu se justifică, este decizia celor care implementează'

citu

Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, a declarat joi că decizia privind finanţarea consultanţei pentru proiectele din PNRR aparţine celor care le implementează, menţionând că "sunt proiecte importante unde ai nevoie de expertiză".

"Până la urmă, sunt proiecte importante unde ai nevoie de expertiză. Să ne uităm la ceea ce putem să facem noi cu propriile puteri, în rest, expertiză, bineînţeles, la Banca Mondială, de la alte instituţii internaţionale unde noi suntem acţionari şi suntem participanţi. Dacă ea se justifică, foarte bine. Dacă nu se justifică, este decizia celor care implementează aceste proiecte", a afirmat Cîţu.

El a fost întrebat câţi bani merg de la Ministerul Finanţelor pentru consultanţă pe proiectele din PNRR.

Liderul liberal a precizat că, la Ministerul Finanţelor, consultanţa este legată de banca de dezvoltare.

"Dacă există capacitatea la minister să facă o bancă de dezvoltare... Eu am văzut că au fost negocieri cu Comisia Europeană şi am avut consultanţi. Şi până acum am avut consultanţi pe care i-a plătit Comisia, parcă, pentru a dezvolta această instituţie. Bineînţeles că dacă nu vrei să apelezi la consultanţi, nu apelezi, dacă poţi să crezi că poţi să dezvolţi o bancă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.