Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Florin Cîțu își REVENDICĂ rolul ISTORIC avut în dezvoltarea României: 'Am trecut prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani'

Facebook
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu anunţă că veniturile nete medii lunare în România au fost, în luna aprilie a acestui an, cu şapte procente mai mari comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Acesta menţionează că, în condiţiile unei rate a inflaţiei de 3 procente, creşterea reală a puterii de cumpărare este de patru procente, relatează NEWS.RO.

"Eu nu doar spun că va avea România cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, spun că avem cea mai mare creştere din Uniunea Europeană două trimestre la rând. Este un adevăr. Este ceea ce s-a realizat în această guvernare. Eu nu spun că vom avea venituri mai mari la buget, spun avem venituri mai mari la buget acum, după patru luni de zile. Deci nu este un optimism care se bazează pe nimic, este bazat pe realitate. Ceea ce am făcut, faptul că am promis din primul moment că nu vom umbla la taxe, a fost apreciat de sectorul privat şi vedem acum cu performează această economie. Suntem la jumătatea anului, dar vom avea doi ani de zile – şi nu ştiu dacă s-a mai întâmplat în istoria recentă economică – în care nu au crescut taxele. Au fost ani în care Codul Fiscal se modifica de 370 de ori, uitaţi-vă ce înseamnă să laşi sectorul privat în pace”, a afirmat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24.

Citește și: Emil Boc crede că Florin Cîțu o să fie noul președinte al României: ‘E un posibil candidat la prezidențiale din partea PNL’

El a catalogat drept "corecte" previziunile Fondului Monetar Internaţional conform cărora economia României va creşte cu şapte procente în acest an, iar efectele sunt simţite de români "chiar acum".

"Veniturile nete medii lunare au crescut cu 7,7% în luna aprilie, au crescut faţă de anul trecut. Am trecut prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Toate scenariile anul trecut erau apocaliptice: o să fie foamete...”, a adăugat Cîţu.

Citește și: VIDEO Ei sunt oamenii pe care se bazează Florin Cîțu: Premierul spune că are 30 de organizații care îl vor șef suprem în PNL

Acesta a menţionat că, în condiţiile unei rate a inflaţiei de 3 procente, creşterea reală a puterii de cumpărare este de patru procente.

El a adăugat că optimismul său "se bazează pe realitate, nu este un optimism care vine din neant".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.