DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

VIDEO + FOTO Ambasadoarea Croației în România a cerut să fie primită de către Patriarhul Daniel

Părintele Patriarh Daniel a primit vizita Excelenței Sale Marija Kapitanović, ambasadorul Republicii Croaţia la Bucureşti.

În cadrul întâlnirii, au fost evidenţiate rolul şi importanţa păstrării valorilor creştine, un rol în acest sens avându-l atât comunitatea creștină croată din România, cât și comunitatea ortodoxă română din Zagreb și micile comunități de istroromâni din Croația.

Comunicat integral:

Ambasadorul Republicii Croația la București în vizită la Patriarhia Română

În data de 18 octombrie 2022, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită pe Excelenţa Sa doamna Marija Kapitanović, ambasadorul Republicii Croaţia la Bucureşti.

Doamna ambasador a mulţumit pentru oportunitatea de-a se întâlni, cu o oarecare întârziere cauzată de pandemia cu noul coronavirus, cu Patriarhul României, o personalitate proeminentă a societății românești. Excelența Sa a menționat faptul că, în România, trăiesc aproximativ 5.000 de etnici croați, constituiți într-o comunitate veche, încă din secolele XVI-XVII, care sunt bine integrați în societatea românească, dar care își păstrează identitatea lor de limbă și cultură croată.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat activitatea diplomatică deosebit de intensă a doamnei ambasador și a subliniat faptul că există o diversitate etnică, în special, în vestul României care facilitează schimburile culturale și creează oportunități în promovarea abilităților și caracteristicilor proprii fiecărei comunități, în armonie, respect reciproc și coabitare pașnică. În acest sens, comunitățile culturale și lingvistice trebuie respectate, protejate și încurajate.

În timpul întrevederii, au fost evidenţiate rolul şi importanţa păstrării valorilor creştine, un rol în acest sens avându-l atât comunitatea creștină croată din România, cât și comunitatea ortodoxă română din Zagreb și micile comunități de istroromâni din Croația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.