Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO + FOTO Imagini spectaculoase cu unul dintre arhiepiscopii Bisericii Ortodoxe Române: S-a apucat să hrănească vacile, porcii, găinile și să taie pomii

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost în centrul atenției, marți, când a ieșit în câmp, la propriu. Ierarhul de la malurile Dunării oficiat rânduiala ce se face la ţarini, la vii şi la grădini, în livada din imediata vecinătate a Mănăstirii „Sf. Mc Trifon“ cu ocazia zilei hramului.

Înaltul Casian a pus mâna și a tăiat și el, alături de ceilalți angajați, pomii din livadă. Însă, nu înainte de a da de mâncare la găini, la porci și la vaci. Ierarhul Dunării de Jos a citit rugăciunea specială a Sfântului Mucenic Trifon.

La slujbă, alături de obştea monahală, au participat muncitori din cadrul fermei anexe a mănăstirii, precum şi credincioşi din parohiile învecinate.

În noua biserică ridicată în incinta acestei mănăstiri, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit un Parastas pentru toţi ostenitorii şi binefăcătorii acestei mănăstiri şi gospodării anexe, trecuţi la cele veşnice.

În cuvântul adresat celor prezenţi la eveniment, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viaţa Sfântului Mucenic Trifon, o viaţă de mare propovăduitor şi apărător al credinţei creştine, precum şi despre nevoia de a lucra pământul pentru hrana cea de toate zilele, căci pământul are viaţă şi oferă cele necesare vieţii.

Totodată, ierarhul a evidenţiat nevoia de a prelungi darul lui Dumnezeu în iubirea milostivă față de semenii noștri care au nevoie.

La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi la hramul acestei mănăstiri gălăţene, le-a oferit pachete cu alimente şi a vizitat anexele gospodăriei.

Mănăstirea „Sf. Mc Trifon“ se află pe raza comunei Şendreni, judeţul Galaţi, într-o zonă care reprezintă un important punct de susţinere a operei filantropice a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin dezvoltarea unor activităţi agricole sistematice.

Aceasta a fost înfiinţată în anul 2001, pe terenul primit de Arhiepiscopia Dunării de Jos ca urmare a retrocedării suprafeţelor de pământ care au aparţinut Bisericii înainte de 1948. Documentul de înfiinţare a mănăstirii consemnează că aceasta este „loc de rugăciune, de evlavie şi de duhovnicească râvnă spre mântuire“, dar şi „spaţiu al activităţii cinstite şi binevoitoare spre folosul săracilor, al nevoiaşilor, al copiilor de la Orfelinatul eparhial Sf. Vasile cel Mare, al celor care primesc hrană în cantinele eparhiei şi al tuturor celor care aşteaptă de la noi semn, sprijin şi iubire“.

Piatra de temelie a bisericii care se construieşte în cadrul acestei mănăstiri a fost aşezată de către Arhiepiscopul Dunării de Jos la data de 7 mai 2001.

În prezent, noul lăcaş de cult este ridicat în întregime, în interior fiind pregătit pentru lucrările de pictură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.